Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kandidati za poslanike iz Aleksinca

rss

12.03.2014.

Nakon što je Republička izborna komisija nedavno proglasila sve izborne liste, vreme je da se osvrnemo ko su kandidati za predstavljanje naše opštine u republičkom parlamentu.

Kandidati za poslanike iz Aleksinca

Prvi su listu predložili naprednjaci i na toj listi se našlo ime Dalibora Radičevića. Nakon toga socijalisti su predložili Zoricu Milojković.

Po dvoje kandidata predložili su DSS (Ivan Dimić i Neda Novaković), SRS (Milovan Radovanović, Dragan Jovanović), kao i URS (Grujica Veljković, Danijela Veljković).

Liste su predavali i DS, LDP i NDS Borisa Tadića, ali na njima nije bilo mesta za Aleksinčane, kao ni na listama Mađara, Albanaca i Bošnjaka. Nije bilo mesta za naše kandidate ni na listi Dveri.

Potom je usledilo proglašenje liste sa najbolje pozicioniranim kandidatom: Miloš Paović je 4. na listi Crnogorske partije.

O tome ko ima najveće šanse i ko će predstavljati našu opštinu mogu se izvoditi različite kalkulacije. Ukoliko se desi očekivan veliki uspeh SNS-a i ako predvodnici na ovoj listi preuzmu ministarstva, diplomatiju i javna preduzeća, onda svakako najveće šanse ima Dalibor Radičević. Ostale stranke, izuzev socijalista, su na granici izbornog cenzusa, tako da je pitanje da li će ostvariti ijedno poslaničko mesto.

Evo kako bi izgledala rang lista po apsolutnim pozicijama.

4Miloš Paović, 1972Crnogorska partija
29Milovan Radovanović, 1954SRS
55Ivan Dimić, 1969DSS
62Grujica Veljković, 1963URS
75Danijela Veljković, 1972, magistarURS
127Dalibor Radičević, 1976,SNS
150Neda Novaković, 1952DSS
180Zorica Milojković, 1959SPS
242Dragan Jovanović, 1960, poštarSRS

Generalno, pretežno su kandidati iz Beograda i, uglavnom na dobrim pozicijama. O pozicijama predstavnika juga Srbije možete pročitati u članku Zastupljenost "Južnjaka" na izbornim listama na sajtu JužnaSrbija.Info.

Do sada su poslaničke mandate imali Dragan Jovanović, Zoran Aleksić, Dragiša Krstić, Dušan Stefanović, Zlatko Petrović i Milovan Radovanović.

Radovanović ima najduži poslanički staž, od samog početka višepartijskog sistema, a u jednom mandatu je bio i ministar vera u Vladi Srbije.

U tekućem sazivu Aleksinac nema predstavnika u republičkom parlamentu.

 


# Ivan Dimić SNS SPS SRS Neda Novaković Miloš Paović izbori DSS Dalibor Radičević Zorica Milojković Zoran Aleksić URS Dušan Stefanović Milovan Radovanović Grujica Veljković Danijela Veljković Crnogorska partija javna preduzeća RIK Zlatko Petrović Dragan Jovanović
@sns_aleksinac @socijalisti @SRS_info @dsscentar @regionisrbije @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima