Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dveri počele kampanju na lokalu

rss

24.11.2014. Povereništvo Dveri - Aleksinac

Saopštenje sa sastanka povereništva Dveri u Aleksincu

Dveri počele kampanju na lokalu

Na sastanku povereništva Dveri u Aleksincu, održanom 24.11.2014. godine, odlučeno je da kancelarija Dveri u ulici Dušana Trivunca br. 44 otvori svoja vrata za građane subotom od 10 do 14 časova. Dveri pozivaju građane da se upoznaju sa našim programom lokalnog ekonomskog razvoja i da uzmu učešće u rešavanju problema naše zajednice.

Povereništvo je usvojilo smernice lokalnog programa koji je uglavnom zasnovan na socijalnoj politici, razvoju poljoprivrede i očuvanju prirodnih resursa naše opštine.

Povodom aktuelnog raskopavanja ulica u Aleksincu i saobraćajnog kolapsa koji je time stvoren, stav Dveri je da je zamena starih azbestnih cevi dobra i neophodna i da bi u tom cilju građani i istrpeli torturu i haos koji su izvođači radova izazvali, ali stav Povereništva je da je mnogo važnije da opštinska vlast obelodani detalje ugovora sa nemačkom KFV bankom a naročito: koliko se opština Aleksinac zadužuje, koliko koštaju radovi i koja će biti cena vode koju će građani morati da plaćaju jer postojeća cena vode već predstavlja veliki namet stanovništvu.

Ukoliko vlast u narednom periodu ne stavi na uvid građanima detalje ovog ugovora, Dveri će detalje na uvid zatražiti na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Komentara: 46


# opština saobraćaj Dveri vodovod kampanja Dušana Trivunca
@SPDveri @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+23) (-21)

  Bravo momci.Vase vreme tek dolazi. 24.11.2014.
  Bravo,prava pitanja.Cena vode je vec toliko visoka da gradjani sve teze uspevaju izmirivati racune ,dosta njih je i utuzeno, po nekim informacijama skuplju vodu placamo od vecine gradova u Srbiji a Opstina Aleksinac je u vrhu po nezaposlenosti i jako niskom standardu gradjana.Plate lica na polozajima su jako visoke a radnici i vecina stanovnistva muku muce sa mizernim primanjima jer su stranacki vojnici udomljeni i okupirali vecinu javnih sluzbi.

 • (+19) (-20)

  gradjanin007 25.11.2014.
  Bravo momci... Neko je uzeo dobar novac, a Aleksinac upao u duznicko ropstvo...
  A narod cuti... Ali kad bude placao vodu kao da tece pivo cevima, progovorice...!

 • (+28) (-8)

  gradjanin 10.12.2014.
  @Dveri Vlast očito neće obelodaniti i staviti na uvid građanima detalje ugovora sa nemačkom KFV bankom.Šta će Dveri uraditi povodom toga?Ili je ovo samo foliranje u prazno, a verujem da je tako.Uostalom sada ste u koaliciji sa DSSom,pa ce možda Dimić da vas malo bolje poduči politici jer koloko vidim vi ništa i ne radite,samo vas vlast intzeresuje.Svi ste vi isti!

 • (+12) (-29)

  Poverenik 10.12.2014.
  Tražiće od poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti da naloži nadležnim opštinskim organima da objave ugovor. Što bi svako iole normalan trebalo da uradi. Dveri su pokret slobodoumnih ljudi, tako da je najveća verovatnoća da u Aleksincu neće biti nikakvih predizbornih koalicija niti sa kojom strankom. A DSS neka brine o svojim članovima. http://www.poverenik.rs/

 • (+35) (-8)

  Rudnik 10.12.2014.
  "Dveri su pokret slobodoumnih ljudi, tako da je najveća verovatnoća da u Aleksincu neće biti nikakvih predizbornih koalicija niti sa kojom strankom"....znači na republičkom nivou kurvarluk, a u lokalu možda....

 • (+10) (-18)

  Osvesti se narode moj! 10.12.2014.
  Indikativno je da se pokret Dveri, koji nije u vlasti,niti je učestvovao u vršenju iste za svo vreme otkad je tzv visepartijski sistem uspostavljen u Srbiji na svaki nacin pokusava prikazati kao nesto sto je lose i staviti u istu ravan sa svima koji" mudro" vec decenijama vode Srbiju, a ona ,sirota ,nikad u većim dugovima,bez ikakve perspektive,bez ijedne institucije drustva koja funkcionise,gde najjpametniji sa koferom u ruci i kartom u jednom pravcu beže iz Srbije.I onda neki ,napadaju pokret DVERI,snagu koju čini najjvitalniji deo stanovništva,mladi ljudi,pošteni,radnici,nezaposleni,misleći ljudi,oni koji imaju viziju druge neke Srbije,ne po meri EU niti njihovih namesnika,oni koji zele da ne špartaju NATO trupe kao na okupiranom Kossovu i Metohiji nego da budu svoji na svome. Taj i takav pokret, koliko za godinu do dve,predstavljaće udarnu pesnicu protiv politikanata i svih šićardžija,i sve prevare kojima je srpski narod bio izložen u kontinuitetu godinama pa i decenijama , biće procesuirano mnoštvo njih koji se kriju pod lažnim kvazipatroiotizmom a jedino su im važne vlastite privilegije i benefiti koje na račun naroda nemilice koriste.

 • (+33) (-10)

  Tanja 10.12.2014.
  Tri puta sam svraćala sada u subotu i nikog nisam našla u kancelariji!?

 • (+8) (-27)

  Goran 11.12.2014.
  Niko nije savršen ;)

 • (+31) (-9)

  grk 11.12.2014.
  Da li je tacno da na celu DveriAleksinac stoji bivsi visoki funkcioner DSSa?

 • (+10) (-17)

  gradjanin007 11.12.2014.
  Ja sam u suboto prolazio jednosmernom ulicom i svratio do kancelarije... bio je Srdjan tamo i pozdravih ga.
  .Tanja ocigledno pomesala kancelarije...:)

 • (+9) (-28)

  Goran 11.12.2014.
  Nije tačno, ima simpatizera bivših članova nekih partija. Povereništvo Dveri u Aleksincu sada sačinjavaju 3 poverenika i nijedan od njih nije bivši član DSS-a. I ako je neko bio član neke partije, treba daprotekne najmanje godinu dana, da od simpatizera postane saborac pokreta ili kako bi vi skojevci rekli "drug član".

 • (+21) (-10)

  Artemije 11.12.2014.
  Kakav je stav Dveri povodom sramne izjave lidera DSS-a Sande rašković Ivić da je u Srebrenici izvršen genocid?
  http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CEIQtwIwBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DZQp3mRcd0QY&ei=xYiJVJm_CoXvatnlgdAF&usg=AFQjCNHJMSAJRXkGfWYCyrIkGFx_uinMPQ&bvm=bv.81456516,d.d2s

 • (+27) (-11)

  Dveri Al. 11.12.2014.
  Na celu nase stranke je Chkemba

 • (+29) (-11)

  Dimić 11.12.2014.
  Dveri nećetevi daleko da dogurateako vaspredvodi čkemba,bivši precednik skupštine opštine Aleksinac, tj dejan milojević iz Moravac !!

 • (+11) (-25)

  Genije 11.12.2014.
  Alo botovi oladite malo. Sami sebi odgovarate

 • (+28) (-12)

  Barbara 11.12.2014.
  Znači ako neko priča istinu odmah je bot.Genije ti kao da si sa kruške pao pa neznaš ko je čkemba ko je dimić....bivši rokeri sa fontane koji su se obogatili preko noći na račun građana Aleksinca a njihovi šefovi su srpske junake i generale izručivali u Hag, dok su se i sami abnormalno bogatili...ili nisi obavešten?

 • (+16) (-4)

  Nema pare Siroma 12.12.2014.
  Ckemba nije vise iz Moravac, kupio si covek kucu u Aleksinac preko puta sedista DSa

 • (+7) (-13)

  prpa botovi, a? 12.12.2014.
  Izgleda da "Barbara"mora da odradi to što joj je Neša dao posao pa se često javlja pod raznim imenima. Još se vređa što je Genije pravilno zove "bot". Jel se to naprednjaci plaše okupljanja iskrenih nacionalista? Da ih ne podsećamo na izdaju koju čine.

 • (+29) (-9)

  moravcanin 12.12.2014.
  Inače taj Čkemba je dunđer preduzimač,vlasnik nekoliko poslovnih nekretnina.Taj nema koga radnika gradjevinca nije za.ebao za pare naročito dole u crnu goru pitajte ljude iz moravca reci ce vam.Teška prevara od čoveka u svakom smislu ali nakrao se na vreme.

 • (+9) (-20)

  Goran 12.12.2014.
  Barbara Dveri u Aleksincu ne predvodi preduzimač iz Moravca, to je Genije hteo da kaže, samo je simpatizer. A neko ko se potpisuje kao Dimić sigurno je neki partijski potrčko. Da ste pročitali moj prethodni komentar ne bi i dalje tvrdili da nas predvodi preduzimač iz Moravca. A da malo bolje poznajete kako funkcionišu Dveri znali bi da je povereništvo kolektivni organ i da se sve odluke moraju doneti jednoglasno. Dakle niko ne predvodi Povereništvo Dveri u Aleksincu, već tri poverenika od kojih nijedan nije gore navedeni preduzetnik. Dobro da je Aleksincu jedini problem jedan simpatizer Pokreta koji ni nakoji način ne može da utiče na stanje u opštini.

 • (+8) (-19)

  Goran 12.12.2014.
  Artemije stav Dveri oko izjave nove predsednice DSS-a je u više navrata objašnjen uživo u emisijama na zabranjenom internet radiju Snaga Naroda http://snaganaroda.rs/ Imate intervju sa Sandaom Rašković Ivić https://www.youtube.com/watch?v=2ggwdcXT8hw Kao i intervju sa Vladanom Glišićem https://www.youtube.com/watch?v=SDMNYhrSMWk i ono što će vas najviše interesovati intrvju Boška Obradovića: Kuda ide patriotska opoziciona saradnja? Inače na samom radiju koji je vrlo blizak pokretu se od osnivanja ističu greške "neobaveštenog" Vojislava Koštunice naročito okopuštanja na slobodu terorista iz OVK i hapšenja i predavanja naših starešina Haškom sudu.

 • (+7) (-19)

  Goran 12.12.2014.
  Dverjani pišu ćirilicom za bota koji se čas predstavlja kao Dveri Al. čas kao Dimić

 • (+17) (-6)

  barbara 12.12.2014.
  @Goran Imam osećaj da se Vi Gorane jako dobro znate sa Genijem čim istupate u njegovo ime. Što se mene tiče ja sam se obratila Geniju ;-)

 • (+9) (-18)

  Goran 13.12.2014.
  Pa naravno da se znamo, bio sam prisutan kad je slao komentar. Izgleda da je upravu. Što bi neko ovolikom žestinom napao neki pokret koji nema nikakav uticaj? Ili se to neko malo više ugradio s ovim vodovodom? Ovo za bota nije bilo upućeno tebi, zašto li se osećaš prozvanom? Kao da braniš likove koji se predstavljaju kao Dveri Al i Dimić. O kojoj istini si pisala? Izgleda da živiš u paralelnom univerzumu i da tamo neki drugi ljudi "predvode" Dveri u Aleksincu. A novi članovi Pokreta, o njima ništa? Možda znaš nešto?

 • (+9) (-19)

  Pinkovci 13.12.2014.
  Jel to što je neko bio roker sa fontane krivično delo?
  Pravda za rokere. Dole pinkovci.

 • (+15) (-3)

  Činjenice o DSS-u 13.12.2014.
  1. Samo par nedelja nakon sto je stupio na duznost predsednika SRJ, Kostunica je potpisao ukaz o pomilovanju nekoliko hiljada siptarskih terorista koji su potom pusteni iz zatvora.
  2. Sve do 2008. DSS je vodio politiku da EU nema alternativu, kao i politiku priblizavanja Srbije NATO-u, pa smo bili primljeni u Partnerstvo za Mir u vreme kada je Tadiceva DS bila u opoziciji!
  3. Kostunica je 2006. potpisao CEFTA sporazum i jos neke sporazume kojima se Kosovo posebno tretiralo od Srbije.
  4. Najveci broj najblaze receno "sumnjivih" privatizacija je bilo za vreme vlade DSS-Nove Srbije-G17, kada je ministar za privatizaciju bio Predrag Bubalo iz DSS-a.
  5. Najveci broj afera vezanih za lopovluke u javnim preduzecima vezan za DSS, kao basen Kolubara, aerodrom Nikola Tesla.......................................................

 • (+16) (-3)

  Sveta 14.12.2014.
  Ckemba haha, koj mu dade taj nadimak

 • (+18) (-8)

  SNS 14.12.2014.
  Gorane zašto obmanjuješ narod da je Čkemba samo simpatizer.On vas finansira i bio je poverenik,pa ste ga kao "smenili" da nebi narodu upadalo to u oči.sramota da tako lažete narod!

 • (+10) (-15)

  Goran 14.12.2014.
  E, da jaste finansijer, da nema problema s plaćanjem lokala, struje. Nešto mi se čini da ovom davno ispričanom pričom skrećete pažnju s neke mućke. Bacanje prašine u oči narodu da bi ste pokrili malverzacije oko platoa, raskopavanja Aleksinca i mućke sa KFB bankom, javašlukom u Bolnici i najnovijim hitom pranja para kroz novi Kej ... Dršte lopova, je vaša parola dok zavlačite ruke u kasu budžeta i naravno zapošljavate svoje ljude na teret ostalih građana. Samo nastavite tako ...

 • (+10) (-6)

  Milutin 14.12.2014.
  Činjenice o SNS-u u Aleksincu. Dovoljno? __________
  "Opštinari popiše pola miliona" http://www.aleksinac.net/drustvo/za-pice-u-opstini-potroseno-skoro-600-000-dinara.html

 • (+11) (-10)

  Kad se bacaš kamenom,pogledaj sebe, imaš li greh? 14.12.2014.
  Kad čovek letimično pročita ove čaršijske pričice , u stilu rekla kazala,kao tetke kad se sretnu u prolazu,prave kasablijske,može doći do zaključka da možda ima i nešto i od istine kad neke prišipetlje,provincijskog načina razmišljanja,anonimusi počnu da pletu teorije i pokušavaju da na najjmizerniji način neke ljude,inače roditelje,neki imaju i po tri deteta ,da su im živa i zdrava,tako razvlače, mrcvare uopšte ne vodeći računa da ovo i mladji naraštaji čitaju,e to je to blato,taj kal,ta Aleksinačka elita,koja kadrira,koja uredjuje živote hiljade njih koje je na šibicarske fore,na lepe bilborde,na retoriku Minhauzena prevarila da joj da glas i da 4 godine jaše Opštinska jasla i muze budžet.Kad se sa sučeljavanjem političkih programa , ideja ,sidje na najjniži mogući nivo,kad jezik mentalnih seljačina,primitivaca izbije u prvi plan,kad pokušaju glupošću i niskostima da te dobiju na njihovom terenu,kad se krene djonom od strane onih koji nemaju ljudskosti niti argumenata da sučele stavove o političkim programima,o životnoj zbilji,o realnosti u kojoj se nalazimo,o našem Aleksincu, čoveku se ogadi sve,i pomisli da li pred diletantima da se povuče,pred ŠLJAMOVIMA, ili da ide do kraja,da vidi da li je moguće da IDIOTI i najjgori mogu da dobiju bitku pred očiglednom istinom a ne postoje dve istine,ili nam je u Aleksinca i Srbiji dobro, i imamo standard,razvijenu privredu,dobru političku klimu ili smo u bedi,u kalu do ramena,javna preduzeća pred slomom,prepuna viška radne snage.Ne postoji amnestija ni za koga,počev od 90-tih.Ili će Srbija i Aleksinac prepoznati ko je krivac za stanje u kome se nalazimo,da isti oni koji su nas uveli u mrak i beznadje u kome živimo sada se predstavljaju europejcima mesto da su prepustili mesto mladjim snagama ili za par godina,neće više biti spasa ni Aleksincu niti Srbiji.Neka ostane ovaj tekst,kao svedočanstvo za vreme koje dolazi.Pokazaće se sve,jer vreme je jedini sudija i ne postoje dve istine nego samo jedna.

 • (+6) (-18)

  Opaljivanje 14.12.2014.
  Nemam para za radno mesto pa me zanima koju treba da opalim da me zaposle?

 • (+16) (-3)

  Dzveri 15.12.2014.
  Zovi Chkembu, mozda moze da ti pomogne

 • (+17) (-20)

  Dejan Milojević 25.01.2015.
  Ja sam taj Čkemba. Pa da odgovorim redom:
  - nisam član Povereništva Dveri u Aleksincu, niti bilo gde drugde,
  - ne finansiram ni u kakvom vidu Dveri (dao sam jedan stari kompjuter da se posluže, vrednost - 30EUR). Finansiram svoju porodicu.
  - nemam ni jedan sudski spor sa radnicima za 12 godina rada.
  - nemam nikakvih političkih aspiracija, tako da možete biti spokojni. Tačno je da zarađujem više od predsednika vlade, pa je valjda razumljivo da mi nije interesantno, ni isplativo.
  - nadimak mi je dao Caja, vlasnik kafea "Pasaž" u Žitkovcu. Bili smo u osnovnoj školi, činilo mu se da je smešno.
  Jasno je da se pokret Dveri doživljava kao ozbiljna opasnost za lokalne vlastodršce. Jasno je da za skoro deceniju obitavanja na vlasti nemaju čime da se pohvale osim kolosalnom krađom u Poljoprivrednoj školi čiji su glavni akteri predsednik i njegov kum, nenamenskim trošenjem para, platoima, klozetima, automobilima, partijskim zapošljavanjem.
  Jasno je da su njihovi šefovi prodali Kosovo i Metohiju i da su marionete u rukama zapada, da će rasprodati sve što je ostalo za sitne privilegije sebi i svojim najbližim poltronima.
  I, nažalost, jasno je da vi morate da pišete takve komentare, jer vam je neko obećao da će da vas "nagura" u biblioteku, muzej, direkciju, puteve, gramer ili kod Turčina, a ne odlikujete se bilo čime osim partijskom knjižicom SNS-a.

 • (+11) (-20)

  Ako si im rekao. 25.01.2015.
  Čkemba je čovek koji mnogo radi i možete da mu pljunete pod prozor samo.

 • (+14) (-2)

  Nisi 25.01.2015.
  zanimljiv...

 • (+15) (-8)

  Nemo da nam solis pamet 25.01.2015.
  Cuti tu bre Ckembo i ne javljaj se, ko da te ljudi ne znaju

 • (+9) (-9)

  Gosa 25.01.2015.
  Chkemba se lepo snaso kad je mogo, iskoristio direktorsku poziciju u vlasti DOSa, pa se povuko i nastavio da radi privatno

 • (+9) (-10)

  A ti si mu 26.01.2015.
  drveni advokat

 • (+5) (-5)

  Ne Hvali Sam Sebe 26.01.2015.
  E moj Ckembice, pa ti i pitas i odgovaras.

 • (+2) (-5)

  Nisam.... 27.01.2015.
  ...mu advokat već ga poznajem 25. godina.

 • (+2) (-2)

  Mrsoljac 27.01.2015.
  Kad se doselio Ckemba u Moravac ako ga znas 25god.

 • (+7) (-6)

  Dejan Milojević 27.01.2015.
  Ne pitam i ne odgovaram, ono što sam napisao potpisujem svojim imenom i prezimenom, uvek. Prvo sam se sekirao zbog ovog blaćenja (pritom ni jedan argument nije iznet, samo uopštene fraze "nakrao se", "iskoristio", "prevario"). A onda sam slučajno video šta je naprednjački mulj uradio Bobanu Ranđeloviću, predsedniku DS-a, u komentarima na njegov tekst. Pa mi je laknulo. A on barem nikada nije bio u vlasti ni bilo šta slično. Sad ću da pogledam i za Dimića, njega verovatno optužujete da je prodavao organe na Kosovu. Nego, što se vi junaci ne potpišete? Ili da potražim od administratora sajta sudski, pa da onda lepo pred istražnim organima obelodanite sve navode? Verujem da naprednjačka policija, sudstvo i tužilaštvo ne bi časili časa. Evo već hapse redom po Srbiji.

 • (+10) (-2)

  Nema hapšenja. 27.01.2015.
  Nema hapšenja. Neće svoji svoje.

 • (+5) (-3)

  Za Mrsoljca. 27.01.2015.
  Ako je Ckemba rodjen 1972. godine a isao je u osnovnu skolu sa Cajom jasno je da je u Moravcu duze od 25. godina tako da nije nemoguce da ga covek zna a ne vidim zasto bi morao da zna od kada su njegovi tu kao i odakle su dosli.
  Sve vam bre smeta.

 • (+1) (-0)

  Idemo dalje 06.02.2015.
  Ma koga je briga kolko je u Moravac


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima