Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dačić u Aleksincu: Zajedno sa SNS da udarimo temelje za novu, bolju Srbiju

rss

17.07.2017. Tanjug

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na obeležavanju 27 godina postojanja i rada SPS i da je njen glavni cilj efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i drugim izazovima sa kojima se suočavaju partije u 21. veku.

Dačić u Aleksincu: Zajedno sa SNS da udarimo temelje za novu, bolju Srbiju

„U tom smislu se pripremamo za nove političke izazove i cilj nam je da svi naši ljudi koji se nalaze na različitim nivoima vlasti predano rade svoj posao i da mu budu posvećeni i da naravno zajedno sa Srpskom naprednom strankom probamo da udarimo temelje za jednu novu Srbiju koja će garantovati bolji život za sve građane Srbije” rekao je Dačić.

Svečana sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, povodom obeležavanja 27 godina od osnivanja Socijalističke partije Srbije, održana je 17. jula 2017. godine u Aleksincu u hotelu Bosfor.

Dačić je novinarima pred svečanu sednicu Glavnog odbora SPS u Aleksincu rekao da je SPS partija dugog trajanja, zasnovana na konceptu moderne socijal-demokratije koja se danas zalaže za društvo koje će biti zasnovano na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, ravnopravnosti, demokratije i pravde.

Kako je rekao za SPS nema odmora, a prva sledeća politička aktivnost je, kako je rekao, gradski izbori u Beogradu.

„Ali, nezavisno od tih izbora, svi naši ministri u vladi će biti posvećeni svom poslu svakog dana” naveo je lider socijalista.

On je dodao da se svi zajedno trude da koraci kojima Srbija ide budu „veliki koraci” kako bi se nadoknadilo sve ono što je Srbija u proteklim decenijama propustila.

„Uloga SPS u novoj vladi je značajnija i ja se zahvaljujejm Aleksandru Vučiću na toj poziciji jer mi nismo trgovali svojom pozicijom i značajem i nismo podržali Vučića da bismo time nešto politički ućarili” podvukao je Dačić.

„Od nas zavisi kakav ćemo uspeh imati i da li ćemo uspeti da opravdamo poverenje” upozorio je Dačić.

Kako je ocenio preko predsedničkih izbora unapređeno je međusobno poverenje zajedništvo i saradnja sa SNS i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem što nam, navodi, otvara „dugoročno mišljenje o dugoročnoj saradnji i u narednom periodu i kako su oni sami rekli i nama je cilj jačanje strateškog partnerstva sa SNS i Aleksandrom Vučićem”.

Novica Tončev i Dušan Bajatović novi potpredsednici SPS

Za nove potpredsednike Socijalističke partije Srbije danas su izabrani Novica Tončev i Dušan Bajatović.

Oni su izabrani na svečanoj sednici Glavnog odbora na kojoj je obeleženo 27 godina postojanja SPS.

Zamenica predsednika SPS je Slavica Đukić Dejanović, a potpredsednici pored dva novoizabrana su i Branko Ružić, Aleksandar Antić, Predrag Marković i Žarko Obradović.

Za članove predsedništva socijalista izabrani su Goran Trivan, Boris Milićević, Bane Mitrović, Mirko Kerkez, Snežana Paunović, Aleksandar Đurović, Branko Ćurčić i Slavica Ajder iz Vojvodine.

Bajatović je izabran za potpredsednika partije ali je još ranije „zamrzao” sve stranačke funkcije od kako je postao direktor Srbija gasa.


# SPS Ivica Dačić izbori Bosfor hotel Aleksandar Antić Novica Tončev Dušan Bajatović Branko Ružić
@socijalisti @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima