Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dačić kažnjava neposlušne u stranci

rss

04.05.2011. Izvor: Pravda

Pred­sed­nik So­ci­ja­li­stič­ke par­ti­je Sr­bi­je Ivi­ca Da­čić sme­nio je ceo Op­štin­ski od­bor u Alek­sin­cu za­to što su na lo­kal­nom ni­vou ušli u ko­a­li­ci­ju sa DSS-om i SRS-om, iako su to uči­ni­li na osno­vu od­lu­ke stra­nač­kih or­ga­na.

Dačić kažnjava neposlušne u stranci
ALEK­SI­NAC –Glav­ni od­bor stran­ke do­neo je zva­nič­nu od­lu­ku da Op­štin­ski od­bor u Alek­sin­cu mo­že da uđe u ko­a­li­ci­ju sa DSS-om, SRS-om i NS, što su alek­si­nač­ki so­ci­ja­li­sti i uči­ni­li. Me­đu­tim, ne­du­go po­sle skla­pa­nja ko­a­li­ci­je, Da­čić je na svo­ju ru­ku, mi­mo zva­nič­nih od­lu­ka or­ga­na stran­ke, re­šio da ras­pu­sti ceo od­bor. Da stvar bu­de još go­ra, no­vi funk­ci­o­ne­ri Op­štin­skog od­bo­ra u Alek­sin­cu ni­su čak ni čla­no­vi SPS-a.

Ka­ko ob­ja­šnja­va iz­vor „Prav­de“ iz vr­ha SPS-a, so­ci­ja­li­sti­ma ne od­go­va­ra ova­kva ko­a­li­ci­ja, jer u jav­no­sti in­si­sti­ra­ju na gra­đe­nju „evrop­skog imi­dža stran­ke“.

– Ta­kvu ko­a­li­ci­ju smo mo­gli da na­pra­vi­mo po­sle iz­bo­ra, ali smo se od­lu­či­li za Vla­du sa DS-om, ka­ko bi se mo­der­ni­zo­va­li. Imidž nam je po­seb­no va­žan sa­da, ka­da se pri­bli­ža­va­ju no­vi iz­bo­ri – ka­že iz­vor „Prav­de“ iz SPS-a.

Ka­ko je „Prav­da“ ra­ni­je pi­sa­la, li­der SPS Ivi­ca Da­čić od­lu­čio je da po­bolj­ša imidž te stran­ke, ko­ja se već uve­li­ko na­la­zi u iz­bor­noj kam­pa­nji, i za­to ne že­li da li­či na le­vi­cu Slo­bo­dana Mi­lo­še­vi­ća, kao ni da bu­de u ko­a­li­ci­ji sa ovim stran­ka­ma.



# SPS
@socijalisti @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima