Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac nema socio-ekonomski savet za razvoj privrede

rss

05.12.2012. Jovana Savić

Aleksinac je jedna od retkih opština u Srbiji koja nema socio-ekonomski savet za razvoj privrede u opštini. Ovakva tela imaju jako važnu ulogu, kako u savetodavnom smislu, tako i u smislu stvaranja povoljnije klime za dolazak investicija u Aleksinac.

Aleksinac nema socio-ekonomski savet za razvoj privrede

- Zaista je tužno, da u opštini koja ima 9.000 nezaposlenih i preko 2.000 socijalno ugroženih stanovnika, ne postoji takvo jedno telo čiji bi zadatak bio rešavanje nagomilanih problema vezanih za razvoj ekonomije u opštini. - navodi Milan Jovanović, jedan od 9.000 nezaposlenih sa biroa rada.

Nadležni u opštini kažu da se radi na tome, ali da ima mnogo važnijih pitanja u Aleksincu nego što je formiranje socio ekonomskog saveta. Iako nismo upoznati sa konkretnim rokom do kada će početi sa radom socioekonomski savet, ostaje nada da će o problemima 9.000 nezaposlenih u opštini bar neko početi da brine.

Komentara: 3


# privreda
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Giljotina 05.12.2012.
  :) pa ko od aktuelnih vlastodržaca da čini taj savet , pa oni bre nemaju kadrove ni za predsednika mesne zajednice a kamo li za Savet za razvoj privrede, oni ne znaju ni da rastumače šta to znači , al si ih okupio Nešo svaka ti čas, ko da razvija privredu... krajnji domet im je otvaranje kulturno-umetničkog društva i to na mišiće :)
  bitno će igramo folklor , to će nas izvuče iz bede , kakva privreda kakvi saveti... to su bre španska sela nego daj Razumenko povedi jedno kolce da se izigramo ko ljudi pa posle i neka pomremo od glad

 • (+0) (-0)

  turista 05.12.2012.
  sta ce nama privreda ? mi smo tutisticko mesto i treba nam turisticka kancelarija .

 • (+0) (-0)

  peki 06.12.2012.
  Kad covek procita vas clanak,prvo mora da podje od vas.Pisete neprofesionalno,izmisljate likove,citate,samo pustite informaciju bez ikakve konkretne potpore itd.Uzas.Al,ima uzasnijih i od vas,a to je ova vlast.Od koga ocekivati da razvija opstinu-predsednik ni sociolog nije kakav valja,a o menadzerskim sposobnostima nema govora,onaj priuceni pravnik iz Pristine je svetlosnu godinu udaljen od znanja potrebnog za nacelnika,drugi priuceni isfeminirani pravnik nije za ozbiljno shvacen ni od cuvara u ministarstvu,mali Cedica je otelotvorenje spsovske socijalne politike,direktori bahati,glupi,a svi ukupno zaposljavaju samo one koji se dovoljno uvuku.I,sta od svega ocekivati?Ozbiljnost i rad,nikako.


[ Dodaj komentar ]