Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počelo postavljanje tabli za obeležavanje ulica koje do sada nisu imale nazive

rss

16.10.2020.

Na teritoriji opštine Aleksinac otpočelo se sa postavljanjem tabli za obeležavanje ulica koje do sada nisu imale nazive.

Foto: arhiva

U gradu i u selima više nema lokalnih puteva i sokaka – to su sada ulice sa novim imenima i kućnim brojevima. U ovom momentu, zajedno sa državom su obezbeđena sredstva za izradu i postavku oko 1300 tabli sa nazivima ulica, i one će biti postavljene na oko 500 ulica koje do sada nisu imale nazive.

Izradu kućnih brojeva je planirana za sledeću fazu, ako se obezbede sredstva. Nadležni mole građane sa cele teritorije opštine Aleksinac da izađu u susret i dozvole postavljanje tabli na svojim objektima ako za to ima uslova kako bi zajedno realizovali ovu aktivnost.

Obeležavanje ulica je u interesu svih građana i lakšeg pronalaženja adresa od strane javnih institucija i službi, a i lakšeg mapiranja objekata na savremenim platformama.

Napominju da građani nisu u obavezi da svoja važeća dokumenta i lične isprave menjaju u ovom trenutku, već po isteku važenja istih.

Nepostojanje centralizovanog adresnog registra u prošlosti je prouzrokovalo mnogo problema. Javne institucije i službe su vodile sopstvene registre adresa i onda bi se podaci o stanovanju građana razlikovali u zavisnosti od institucije ili ustanove.

Izvor: Opština Aleksinac


# Aleksinac opština ulice
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima