Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće protiv reciklažnog centra za Rome

rss

03.10.2012.

Opštinsko veće u Aleksincu nije podržalo otvaranje reciklažnog centra u Aleksincu, za čiju izgradnju su bila obezbeđena sredstva.

Opštinsko veće protiv reciklažnog centra za Rome

Na sastanku opštinskog veća bila je žestoka rasprava koja se završila glasanjem protiv donošenja odluke da se 25 ari opštinskog zemljišta dodeli za izgradnju reciklažnog centra u kome bi posao dobilo 25 najsiromašnijih predstavnika romske populacije.

U diskusiji su dominirala dva stava, jedan da reciklažni centar ne treba graditi blizu nekadašnje hladnjače, koja je u postupku privaizacije, jer će to umnogome otežati prodaju hladnjače. Drugi stav je bio izražavanje sumnje, da je pozadina izgradnje reciklažnog centra zapravo diskretan način da se proširi prostor romske mahale koja se nalazi u neposrednoj blizini parcele od 25 ari.

Predstavnici nevladinog sektora u Aleksincu smatraju da je reč o jednoj indirektnoj diskriminaciji Roma, a Nikola Marić koji posao čeka 12 godina smatra da treba podržati svaki projekat zapošljavanja ljudi jer se u Aleksincu na birou rada nalazi 9.000 nezaposlenih.

Komentara: 4


# Cigani
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Pisete sta zelite a ne sta je tacno 03.10.2012.
  Uopste nije problem da se gradi reciklazni centar. Problem je u tome sto oni sami biraju lokaciju koju zele.E pa ne moze tako. Zna se gde je predvidjen prostor za takve stvari. Imaju industrijsku zonu na Aleksinackom Rudniku pa neka prave koliko hoce. Tu im sigurno niko ne bi branio. A gospoda romi hoce da oni odrede lokaciju.I ako je dekada roma, pravila jednom moraju da se postuju.

 • (+0) (-0)

  Pedja 03.10.2012.
  A jde kazi mi molim te gde je ta industriska zona na Al.Rudniku?

 • (+0) (-0)

  DLĆ 03.10.2012.
  Verovatno misli na onaj pojas iza nekadašnjeg Fahopa na tamo ka smetlištu.

 • (+0) (-0)

  Pedja 03.10.2012.
  Pa tamo je sve privatno zemljiste i ne verujem da ce opstina da plati toliko za njega.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}