Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 73. sednica opštinskog veća: Rebalans budžeta

rss

02.12.2015.

Juče je skupštinskoj sali održana 73. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Na dnevnom redu našle su se tri tačke.

Održana 73. sednica opštinskog veća: Rebalans budžeta

Nakon davanja saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave opštine Aleksinac, nadležni iz Odeljenja za finansije izneli su obrazloženje o Odluci o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2015. godinu.

Naime, ovom odlukom vrši se usklađivanje planiranih prihoda u važećoj odluci sa procenom ostvarenja do kraja godine, čime se smanjuju planirani javni prihodi za 18.895.322 što je 1,62% manje u odnosu na plan, dok su sopstveni prihodi budžetskih korisnika planirani manje za 1.185.385 dinara ili 1,05 % manje u odnosu na plan.

Planirani prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke smanjeni su za 14.903.000 dinara, dok su prihodi od poreza na imovinu smanjeni za 3.000.000 dinara. Pojedini oblici prihoda su korigovani najviše iz razloga što su usklađeni sa njihovim ostvarenjem u prethodnom periodu.

U rashodnom delu budžeta izvršene su izmene u okviru programa i projekata budžetskih korisnika na odgovarajućim aproprijacijama.

Opštinski većnici dali su saglasnost na pomenutu Odluku o rebalansu budžeta, koja će se već 8. decembra naći pred aleksinačkim odbornicima, za kada je zakazana nova sednica Skupštine.


# budžet opštinsko veće rebalans
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima