Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nezapamćeno interesovanje za tehničare drumskog saobraćaja

rss

26.06.2015. Radio Aleksinac

Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević u školskoj 2015/16. godini upisaće šest odeljenja prvog razreda, odnosno od prvog septembra će u klupe ove obrazovne ustanove sesti 180 novih učenika.

Nezapamćeno interesovanje za tehničare drumskog saobraćaja

Direktor Dragan Petković sa ponosom ističe da je ova škola jedna od retkih koju nije zahvatila reforma Ministarstva prosvete i koja je uspela da pored postojećih, od otvori još jedan smer – tehničar drumskog saobraćaja.

- Ove školske godine uvodimo i jedno novo zanimanje, koje je zaista izazvalo nezapamćeno interesovanje od nastanka tehničke škole, a to je tehničar drumskog saobraćaja. Ovaj smer traje četiri godine i mahom odlični učenici se interesuju za njega. Završetkom tog četvorogodišnjeg obrazovanja oni dobijaju B kategoriju, kao i mašinski tehničari motornih vozila.

Pored popularnih tehničara drumskog saobraćaja, u okviru područja rada elektro struke biće upisano jedno odeljenje elektrotehničara računara, u četvorogodišnjem trajanju, kao i jedno kombinovano trogodišnje odljenje sa po 10 učenika na smerovima elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, elektromonter mreža i postrojenja i monter telekomunikacionih mreža.

Budući srednjoškolci, koji se odluče za zanimanja iz polja mašinstva, mogu se upisati u jedno od dva odeljenja četvorogodišnjeg obrazovanja – mašinski tehničar motornih vozila i tehničar za kompjutersko upravljanje. Takođe, i ove godine će biti upisano jedno odeljenje ekonomskih tehničara, za koje je vladalo veliko interesovanje svršenih osnovaca prošle godine, kada je smer i oformljen.

 

Komentara: 0


# saobraćaj Tehnička škola Prota S. Dimitrijević škola Dragan Petković
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}