Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Naj baka i deka

rss

21.11.2012. RTS

Gerontološki centar "Jelenac" i Crveni Krst u Aleksincu, već deset godina, organizuju druženje najmlađih Aleksinčana i korisnika Doma starih, kao i izbor naj bake i naj deke, za koji organizatori kažu da je jedinstven u Srbiji.

Naj baka i deka

Lentu naj baka i naj deka ove godine poneli su 73-godišnja, Stanija Ilić iz Loznice i 76-godišnji, Dobrivoje Osmanović, iz okoline Aleksinca.

"Ova titula je za mene jedna uspomena", kaže Stanija Ilić, dok Dobrivoje Osmanović, naj deka, dodaje da ga ovde svi vole i da su ga zbog toga izabrali.

Kriterijum za izbor naj bake i naj deke, koji su izvršili sami korisnici Geronto centra, nikako nije bila lepota, već, kažu, nešto mnogo vrednije.

"Baka Stanija je jedna vredna, požrtvovana žena. Plete, štrika, pomaže, a Dobrivoje je jako revosan prema svima, i čuva svoju nepokretnu baku", kaže Mirjana Dinić, korisnica Gerontološkog centra.

Kao i svake godine, u ovakvom događaju učestvuju i aleksinački mališani. To je prilik da na mini modnoj reviji prikažu ručne radove vremešnih stanara ovog doma, i provedu dan sa njima.

"Volim da se družim sa starim ljudima. Lepo mi je", kaže Valentina Jašarević.

Lav Čolović kaže da voli da dođe ovde i pomaže starima.

Cvitanović Slobodanka, korisnica Gerontološkog centra kaže da imam dve unuke koje žive kod Trogira i da je ovaj susret sa decom seti na njih.

Organizatori manifestacije kažu da ovakvi susreti imaju i terapeutsko dejstvo.

Sonja Stanojković, radni terapeut kaže da im ta deca ulepšaju dan i nadoknade udaljenost njihovih najbližih.

Snežana Ružić iz Crvenog krsta u Aleksincu kaže da im je cilj da na njihovim licima bude osmeh i da se druže sa bakama i dekama.

Ovo je, inače, samo jedna u nizu aktivnosti Gerontološkog centra u Aleksincu koja njegovim stanarima osmišljava život lišen suživota sa najbližim članovima porodice.

video...

Komentara: 0


# Crveni krst Snežana Ružić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima