Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Posledica poplave: 348 oštećenih objekata

rss

04.03.2010. TANJUG

Na području opštine Aleksinac, u nedavnim poplavama, oštećeno je 348 objekata, a najviše ih je u Aleksincu - 120 stambenih i 50 pomoćnih.

Posledica poplave: 348 oštećenih objekata


Ostale zgrade koje su pretrpele štetu od plavljenja nalaze se u selima Vakup, Katun, Donji Krupac, Glogovica, Vitkovac i Prćilovica.

Ogromne količine vode doprinele su da prorade klizišta i ugroze dvadesetak domaćinstava u Aleksincu, Lipovcu, Prugovcu, Crnoj Bari i Kamenici, kao i oštećenja kolovoza na putnim pravcima Vukanja-Ljubten, Vukanja-Prokuplje, Stanci-Prugovac, Stanci-Lipovac i Gornji Krupac-Rsovac, stoji u izveštaju opštinskog štaba za borbu protiv poplava.

Štab je formirao četiri ekipe koje svakodnevno obilaze objekte i evidentiraju oštećenja, a zatim predstoji detaljnija procena šteta. Ove ekipe čeka i posao da utvrde koliko je stradalo poljoprivredno zemljište, a prema prvim procenama pod vodom je bilo oko 2.000 hektara.

Prvi poplavni talas opštinu Aleksinac je zahvatio 18. februara, a vrhunac opasnosti od nabujalih reka desio se u noći između 27. i 28. februara, kada su bili ugroženi i delovi samog Aleksinca.

Komentara: 1


# Gornji Krupac Donji Krupac Vitkovac
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    an 05.03.2010.
    TANJUG?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima