Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SKANDALOZNO: Huligani spremali oružje za učesnike ''Parade Ponosa''

rss

12.10.2010. Stefan Radović

Na nekoliko lokacija policija pronašla arsenal oružja koji su protivnici Parade ponosa probali da sakriju uoči nedeljne manifestacije,sznajemo od izvora bliskom istrazi. Kako navodi naš dobro obavešteni izvor veća količina oružija pronađena je u parku Manjež na krovu Hotela Slavija.

Naš insajder otkriva da je policija pronašla oružije,noževe, bodeže,palice...

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je kod privedenog vođe organizacije "Obraz" Mladena Obradovića nađen spisak osoba za koje se veruje da je trebalo da rukovode neredima u Beogradu. Veljović je Obradovića označio kao "jednog od glavnih organizatora" nereda.

Na spisku su imena tridesetak čelnih aktivista „Obraza” iz Beograda i gradova u unutrašnjosti, mahom iz Vojvodine.

Napadi na policiju su bili izuzetno organizovani i sinhronizovani i nisu se slučajno desili saznaje redakcija našeg portala od izvora bliskog istrazi.

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo saslušanje osumnjičenih za učešće u neredima.Dežurne istražne sudije maloletničkog i krivičnog odeljenja tog suda saslušaće izgrednike, a potom doneti odluku o određivanju pritvora i pokretanju istrage protiv njih.

U Tužilaštvu nam je potvđeno da će se privođenje osumnjičenih nastaviti i narednih dana, pošto će policija i tužilaštvo koristiti video snimke za identifikaciju lica i utvrđivanje krivičnih dela koja su počinili tokom nereda.

"Policija će danas i narednih dana, u saradnji sa Tužilaštvom, nastaviti privođenje svih za koje postoje saznanja da su učestvovali u nemirima i u tome ćemo sigurno istrajati", rekao je direktor policije Milora Veljović novinarima.

Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović rekao je da su četiri osobe zadržane u Urgentnom centru, jedan policajac koji je zadobio prelom noge, dva civila koja su zadobila povrede gleve i nalaze se na odeljenju Neurohirurgije i još jedna osoba koja nije zadobila teže povrede.

Policija je juče i tokom protekle noći privela 249 huligana, od toga 54 maloletnika.

Snežana Samardžić-Marković: UŽASNUTA SAM !

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković osudila je incidente koji su obeležili održavanje Parade ponosa u Beogradu, istakavši da su nedopustivi i neprihvatljivi, kao i da nasilje nije rešenje za neslaganje sa drugačijim stavovima.

Povodom jučerašnjih nereda u Beogradu koje su izazvali protivnici Parade ponosa Snežana Marković Samardžić je izrazila "užasnutost" učešćem mladih ljudi u njima i pozvala čitavo društvo da se pozabavi problemima i perspektivom mladih.

 


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima