Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zastrašivanje u Aleksincu: Pazi, imaš decu, bolje ti je da sve zaboraviš!

rss

03.02.2014. Dragan Ilić, Kurir

Milan Milković tvrdi da ga policija mesecima teroriše, jer odbija da povuče prijavu protiv dvojice policajaca, koji su ga bez razloga pretukli na gradskoj pijaci

Milan Milković

Milan Milković (29) iz Aleksinca, vlasnik perionice automobila, kog su dvojica aleksinačkih policajaca u septembru prošle godine brutalno pretukla jer je odbio da nastavi da im besplatno pere kola, tvrdi da i dalje trpi policijsku torturu. Ističe da konstantno dobija pretnje i trpi pritiske kako bi povukao prijavu protiv policajaca nasilnika, a kako kaže, u celu priču uključen je i komandir policijske stanice u Aleksincu Velibor Đorđević.


Batine na pijaci

Podsetimo, policajci su Milkovića izvukli iz automobila i unakazili ga od batina na gradskoj pijaci, i to naočigled gomile ljudi. Nakon toga nesrećnog mladića priveli su u stanicu i napisali mu kaznu od 3.000 dinara jer kod sebe, navodno, nije imao vozačku dozvolu. On je slučaj prijavio Unutrašnjoj kontroli i tužilaštvu, ali je policijska tortura nad njim i njegovom porodicom nastavljena.

- Policajci protiv kojih sam podneo prijave pokušali su najpre preko poznanika da me ubede da povučem iskaz, a kad sam to odbio, počele su pretnje. Kad god me sretnu, vrte glavom i pokazuju prstom kako će me preklati, a povremeno i dobacuju. Iznenadilo me je to što se u kampanju upustio i njihov komandir Đorđević. Rekao mi je: „Milkoviću, pazi gde i šta govoriš, nemoj da ljudi ostanu bez posla. Pazi, imaš decu koja idu u školu, bolje da se sve zaboravi.“ Meni je to zvučalo kao pretnja. Međutim, nisam odustao - kaže Milković. Pošto pokušaji za „pomirenje“ nisu uspeli, uznemireni čovek tvrdi da je policija preduzela radikalnije mere:

- Kako bi me primorali da promenim izjavu, stavili su me na crnu listu kriminalaca iako nemam dosije. Iskoristili su istragu o nedavnom ubistvu u Aleksincu, kad je osumnjičeni pobegao, i posle nekoliko dana, 24. januara, upali su s pripadnicima Žandarmerije u našu kuću. Detaljno su pretresli sve od podruma do krova i nisu ništa pronašli. Navodno su tražili drogu, a jedan policajac pokušao je da uđe u ve-ce i zaključa se, ali nisam to dozvolio, strahujući da mi ne podmetne drogu.


Panični strah

- Sad sam ponovo u paničnom strahu. Noću sanjam kako mi podmeću drogu, kako mi smeštaju. Ne znam zašto me ne ostave na miru. Unutrašnja kontrola policije odradila je svoje i da li će da nagradi ili kazni policajce koji su me tukli, meni je svejedno, ali molim samo da me ostave na miru, da moja porodica više ne strepi i ne strahuje.
Inače, prilikom upada u kuću Milkovića policajci su zaplenili dva računara i jedan hard disk.


Supruga Sanja: BOJIM SE ZA NAŠU DECU

Policija je upala u kući i naredila mi da izvedem decu od osam i deset godina, iako je jedno od njih bilo pod temperaturom zbog boginja. U početku su bili drski, ali kad su shvatili da nemamo šta da krijemo, popustili su. Međutim, zbog pretnje da treba da pazimo na decu, bojim se da nekog ne nagovore da ih usput napadne, pa ih sad svakog dana vodimo i dovodimo iz škole - kaže Sanja, supruga pretučenog Milana.


Komandir Đorđević: APSOLUTNO NIJE TAČNO

Sa namerom da čujemo i drugu stranu, pozvali smo komandira aleksinačke policije Velibora Đorđevića.
- Nisam ovlašćen da dajem informacije, pozovite našeg portparola - rekao je komandir Đorđević.
Upozoren da je reč o optužbama koje se odnose lično na njega, Đorđević je rekao: „To apsolutno nije tačno“, iako nije ni saslušao o čemu se radi.


ČINjENICE

- Milković je nakon prebijanja dan proveo u bolnici. Šake su mu bile natekle, imao je modrice ispod očiju, po ramenima i glavi, a zbog udaranja po bubrezima mokrio krv
- Milković nema dosije u policiji
- Nikad nije kažnjavan, ne postoji sumnja da je alkoholičar, siledžija ili narkoman

 


# Velibor Đorđević policija Milan Milković automobil škole
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima