Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni zbog lažnih dojava o bombama

rss

17.04.2013. Izvor: agencije

Niška policija uhapsila je Borisa Đ. (26) i Ljubišu J. (37) iz Aleksinca osumnjičene da su 11. aprila četiri puta lažno prijavili da je u zgradama Osnovnog i Višeg suda u Nišu postavljena bomba.

Uhapšeni zbog lažnih dojava o bombama

Boris Đ. (26) i Ljubiša J. (37) iz okoline Aleksinca otkriveni su i pritvoreni jer su 11. aprila u nekoliko navrata lažno prijavljivali da je u Osnovnom i Višem sudu u Nišu postavljena eksplozivna naprava.

Protiv Ljubiše J. je u toku krivični postupak zbog teške krađe, jer je tokom 2.009. godine na području Aleksinca obio više kuća. On je smatrao da će odugovlačenjem postupka uspeti da njegovo krivično gonjenje zastari.

Na njegov nagovor Boris Đ. je tog dana četiri puta telefonom pozivao dežurnu službu Policijske uprave u Nišu i prijavljivao da je u sudskoj zgradi bomba. Zgrada je ispražnjena, dok je policija proverila dojavu i pretres protiv njega je zaista odložen. Međutim, sada će osim za osnovno krivično delo odgovarati i za izazivanje panike i nereda.

- Sumnja se da su 11. aprila, u vremenu od 13:20h do 13:50h, u četiri navrata telefonom pozivali dežurnu službu Policijske uprave u Nišu i lažno prijavljivali da je u Osnovnom i Višem sudu u Nišu postavljena bomba - saopštila je policija.

Nakon isteka mere zadržavanja osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji radi saslušanja, navela je policija u saopštenju.


# policija
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima