Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni zbog droge u prostorijama DS-a

rss

12.12.2012. Izvor: RTS, Kurir

Policijska uprava u Nišu saopštila je da je juče uhapsila i privela istražnom sudiji Višeg suda u Nišu, Stefana M. (1993) i Marka H. (1983) iz Aleksinca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Uhapšeni zbog droge u prostorijama DS-a

Zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i prodavali opojne droge, policija u Aleksincu uhapsila Stefana M. i Marka H.

Kod Stefana je pronađeno 190.70 grama, a kod Marka, koji je dva dana ranije kupio marihuanu od Stefana, prilikom pretresa otkriveno je 56.90 grama marihuane.

Policija je dvojicu mladića iz Aleksinca privela posle pretresa prostorija u ulici Momčila Popovića, u kući u kojoj se nalaze i službene prostorije Demokratske stranke.

Iako se mladi Aleksinčani često okupljaju u prizemlju objekta, gde se, kako su nam potvrdili Aleksinčani, nalazi Klub Demokratske omladine, predsednik Opštinskog odbora DS-a u tom gradu, Milan Veljković je demantovao tu informaciju.

On je za RTS potvrdio da DS koristi zakupljene prostorije u istoj kući, ali da niko od privedenih, nije član DS-a, te da ta stranka nema nikakve veze sa nemilim dogadjajem.

Dobrica Milivojević, vlasnik kuće u kojoj se nalazi i sedište DS i kafić, rekao je da je pre nekoliko godina gornji sprat kuće izdao Demokratskoj stranci za 100 evra.

- Pitali su me tada da li mogu da koriste i prizemlje i da tu otvore Klub omladine DS. Dozvolio sam im, naravno, i to je neko vreme radilo, ali su posle digli ruke od tog kluba i ja sad i ne znam ko koristi taj prostor. Ja ga drugom nisam izdao i ne naplaćujem kiriju. Izdao bih taj prostor, ali ne želim bez saglasnosti Demokratske stranke, čije su prostorije na spratu, jer oni sigurno ne bi hteli da tu svako ulazi i da se okupljaju svakakvi gosti - kaže Milivojević.

Istražni sudija Višeg suda u Nišu, osumnjičenima je odredio jednomesečni pritvor.


# DS Milan Veljković marihuana droga Marko Habe Dobrica Milivojević
@demokrate @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima