Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšen Aleksinčanin koji je zaklao ženu u Sokobanji

rss

03.02.2014. JužnaSrbija.Info

Osumnjičeni S.J. se tereti da je nožem zaklao službenicu pošte Milu Milojević zbog 3.500 dinara koje je potrošio u kladioniciMila Milivojević, Sokobanja, zaklana

Uhapšen Aleksinčanin koji je zaklao ženu u Sokobanji

Policija u Sokobanji uhapsila je S.J. (17), iz Aleksinca, koji se tereti da je 30. decembra prošle godine prebio, pa zaklao Milu Milivojević (57), radnicu Pošte u Sokobanji. Nesrećnu ženu preklao je nožem zbog 3.500 dinara, koje je uplatio u kladionicu.

Nakon što je otkriven počinilac ovog monstruoznog zločina, žitelji Sokobanje su odahnuli.

Kriminalistička policija u saradnji sa zaječarskom policijom uhapsila je maloletnog S. J. (1996) zbog sumnje da je pre nešto više od mesec dana zaklao Milu Milivojević (57) u njenom stanu u Sokobanji.

S. J. je u prisustvu svoje majke u sokobanjskoj policiji priznao zločin, koji je okvalifikovan kao teško ubistvo.

Prema navodima policije, motiv ubistva bilo je koristoljublje, s obzirom na to da je od žrtve uzeo 3.500 dinara za kladionicu.

S.J. koji je u trenutku ubistva bio maloletan, je kako saznaju „Novosti“, od roditelja dobio 3.500 dinara da kupi patike. Međutim, novac je potrošio u kladionici i nije znao kako to da objasni ocu i majci.

Otišao je u kuću Milivojevićeve, kojoj je povremeno pomagao u obavljanju fizičkih poslova. Ona ga je pustila unutra, a S.J. je seo za računar. Maloletnik je tada na internetu video da mu je jedan tiket „prošao“ i da je zaradio 1.000 dinara, pa je, u prvom trenutku, odustao od ubistva, koje je, po svemu sudeći, planirao.

Otišao je do kladionice, podigao dobitak i ponovo „pustio“ tiket. međutim, izgubio je, pa se ponovo vratio u kuću Milivojevićeve. Kada mu je nesrećna žena otvorila vrata, S.J. ju je, bez ikakvog upozorenja, udario pesnicom u glavu, naklon čega je Mila pala na pod. Maloletnik joj je pritrčao i dlanom joj zadao nekoliko udaraca u grkljan, nakon čega je radnici Pošte pošla krv iz usta.

S.J. je dohvatio torbicu Milivojevićeve i krenuo da izađe iz kuće. Primetio je, međutim, da nesrećna žena krklja i mrda prstima, otišao do njene kuhinje, iz sudopere uzeo kuhinjski nož i, jednim pokretom - preklao nesrećnu ženu.

Nakon toga, S.J. je pobegao iz kuće. U torbici je bilo 3.900 dinara. Maloletnik je za 2.900 dinara kupio patike, a za ostatak je kupio namirnice, koje je odneo kući. Torbicu i nož je, sa jednog mosta, bacio u potok, nedaleko od Sokobanje, gde ih je policija nedavno pronašla.

Maloletnik je priveden i uzet mu je DNK, koji se poklopio sa tragovima pronađenim na mestu zločina. Nakon saslušanja, S.J. je, saznajemo, priznao da je ubio Milivojevićevu.

Ubijena Mila Milivojević je inače bila radnica pošte i prijateljica majke mladića koji je priznao ubistvo.

Policija je pronašla nož i novčanik, kojim je ubistvo izvršeno.

S. J. nije od ranije poznat policiji, a pohađao je vanredno srednju školu u Boru. On će biti predat Višem tužilaštvu u Nišu, koje će ga proslediti sudiji za maloletnike.

Kako nezvanično saznajemo, mladić je povremeno uz novčanu naknadu obavljao kućne poslove kod ubijene Mile Milivojević.

 


# policija ubistvo Sokobanja pošta Mila Milojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima