Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Upucali ga ispred četvorogodišnjeg sina!

rss

28.09.2014. Telegraf, Novosti, Aleksinac.Net

Dejan Usković (37) iz Aleksinačkih Rudnika ubijen je sinoć oko 21.30 sati na autobuskom stajalištu kod Doma Kulture, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Nebojša Živković (37) kojeg je policija uhapsila iste večeri.

Upucali ga ispred četvorogodišnjeg sina!

Kako je saopštila policija, Nebojša Živković je jednim hicem iz pištolja u grudi usmrtio poznanika.

Kada je pokušao da odbrani komšiju prilikom svađe oko zelenaškog duga, na autobuskom stajalištu u blizini Doma kulture u Aleksinačkim Rudnicima ubijen je Dejan Usković (37). I to pred četvorogodišnjim sinom!

Kako saznajemo, motiv sukoba je raščišćavanje računa oko para pozajmljenih pod kamatu, a bivši rudar Dejan Usković, koji je za sobom ostavio šestoro dece, bio je uzgredna žrtva obračuna njegovog komšije i prijatelja.

Njegova braća kažu da je Dejan u subotu uveče bio malo pripit, pa je legao da spava, kada je po njega došao komšija Slaviša Durmišević, da odu zajedno da gledaju bokserski turnir u Rudnicima. Na nesreću, Dejan je prihvatio poziv, a poveo je i svog sina. Usput su se sreli sa Nebojšom Živkovićem, koji je sa Durmiševićem počeo da se svađa oko starih dugova.

- Durmišević je u sinoć pozvao mog brata da pođe sa njim da gledaju bokserski turnir koji se održavao u Rudnicima. Posle par sati Durmišević se pojavio pred kućom i kazao mi: “Pomozite, brat vam je upucan”. Otrčao sam sa njim do tog mesta i video Dejana na putu, bio je na izdisaju. Mnogo nam je teško što je Dejanov sin bio očevidac očeve pogibije. Kazao mi je: ­”Tata je tog čiku (Nebojšu) pitao zašto mu je dirao komšiju (Durmiševića) a on je izvadio pištolj i ubio ga” – priča Milan Usković, brat ubijenog.

- Naš Dejan je Nebojšu pitao zašto mu dira komšiju Durmiševića, ali je on potegao pištolj i usmrtio ga - vele ogorčena braća Usković.

Komentarišući motive tragedije, Milan objašnjava da su između Durmiševića i Nebojše postojali nerašćišćeni računi oko dugova.

- Nebojša i Slaviša su se posvađali su se oko para, moj brat je hteo da odbrani Slavišu i to ga je koštalo života - kaže Dejanov brat. 

Osumnjičeni Nebojša Živković je posle hapšenja priznao zločin, ali je tvrdio da se branio. On je najpre ispalio jedan hitac u vazduh, a drugi u Dejana koga je Durmišević sa sobom poveo da bi se obračunao sa Nebojšom od koga je pozajmio neke pare, a ovaj mu je tražio zelenašku kamatu, kažu naši sagovornici.

Telo preminulog upućeno je na Institut za sudsku medicinu, a policija proverava da se utvrđuje odakle Živkoviću pištolj kojim je izvršio ubistvo. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu.

- Brzom intervencijom, osumičnjeni je uhapšen, a po nalogu višeg javnog tužioca u Aleksincu doneto je rešenje o zadržavanju do 48 časova - saopštila je Policijska uprava u Nišu.


# Aleksinački Rudnik ubistvo Dejan Usković Nebojša Živković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima