Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U voćnjaku nađeno beživotno telo: Pucala sebi u grudi iz očevog pištolja?

rss

23.06.2015. Južna Srbija Info

Devetnaestogodišnja Slađana Simijonović, iz sela Prćilovica kod Aleksinca, ubila se iz očevog pištolja, a njena majka tvrdi da je predosetila ćerkinu smrt.

U voćnjaku nađeno beživotno telo: Pucala sebi u grudi iz očevog pištolja?

Bila je vesela uvek, ništa nije ukazivalo da bi nešto ovako moglo da se desi. Pištolj nikada u ruke nije uzela, šta je bilo niko ne zna. Užas, nikada bog da ne da nikome...

Ovim rečima jedva čujnom glasom govori Slobodan Simijonović iz Prćilovice kod Aleksinca, otac Slađane Simijonović (20) koja je pronađena je mrtva 21. juna u voćnjaku pored poljskog puta. Kraj tela je nađen očev pištolj a na grudima rana od metka, pa se sumnja da je sebi oduzela život.

Otac Slobodan kaže da nikad nije pomislio da bi mogla da podigne ruku na sebe.

– Nikad ne bih pomislio da bi Slađana mogla da se ubije. Sve četiri ćerke su dobra deca, odlični đaci, nikakvih problema s njima nisam imao. Slađana je završila prehrambenu školu, u četvrtak je počela da radi u trafici u Aleksincu – kaže očajni otac.

On naglašava da mu nije jasno kako je devojka uspela da repetira pištolj.

– U okviru je bio samo jedan metak. Ni ona niti iko od dece nikad se nije interesovao za oružje. Zato ne razumem kako je uspela da ga otkoči, repetira i puca u sebe – kroz suze govori Slobodan.

-Taj pištolj i jedan metak u okviru, stoji petnaestak godina. Nije ni bio repetiran. Kako je to ona sama umela da uradi, ne znam. Nije nađeno nikakvo oproštajno pismo. Svi smo zatečeni jer ništa nije ni nagoveštavalo da se nešto ovako može desiti, dodaje Slobodan koji se sa doselio iz Ginjilana 2001. godine.

-Iz rata sam ih izveo da ne poginu. Kičmu sam slomio radeći da napravim novu kuću, ali džaba… Bolje da sam sa skele pao, jada se Slobodan. Slađana je završila prehrambenu školu a u prošli četvrtak se zaposlila na trafici u Aleksincu.

Ničeg neobičnog nije bilo u njenom ponašanju. Izašla tog jutra oko 10 časova i nije se vratila.

Prema jednoj verziji, devojka je prislonila sebi cev pištolja na grudi i opalila. Smrtno ranjena, pala je kraj klupe pored koje je kasnije nađena. Na licu mesta pronađena je gomila boca od vode, sokova, piva, pa i pesticida.

– U prvi mah boca od pesticida je izazvala zabunu da se devojka možda nije otrovala. Međutim, utvrđeno je da je metak opaljen u predelu srca – kaže izvor iz istrage.

Slađana je prethodne noći slavila zaposlenje. Zadržala se do kasno u noć, što je bio povod da je majka grdi i da se posvađaju.

– Čula sam da je zapretila da će se otrovati tim pesticidom – kaže jedna drugarica.

Telo je našao dvanaestogodišnji brat od strica u jednom voćnjaku ispod trešnje, kraj ruku nađen je pištolj a na drvenom stočiću mobilni telefon. Lekari Hitne pomoći koji su došli, mogli su da konstatuju samo smrt.

Jeziva ispovest majke čija se ćerka ubila

Majko, spasi me - čula sam iz podsvesti, i nešto mi je puklo u grudima. Kao da sam znala da se mojoj ćerki nešto strašno dogodilo - kaže Zlatka Simijonović, majka Slađane koja se ubila iz očevog pištolja

– Majko, spasi me – čula sam iz podsvesti, i nešto mi je puklo u grudima. Kao da sam znala da se mojoj ćerki nešto strašno dogodilo – kaže Zlatka.

Nesrećna devojka otišla je iz svoje kuće u nedelju pre podne, a njena rodbina pronašla ju je mrtvu istog dana oko 17 sati u šljiviku dva kilometra od njene kuće.

– Predosetila sam da mi ćerka umire, ali nisam znala gde je jer ceo dan nije bila kod kuće. Zaplakala sam iako nisam bila sigurna da je to istina, pa su rođaci krenuli da je traže. Posle jednog sata stigla je kobna vest i moje slutnje su se obistinile – priča kroz suze Zlatka Simijonović, majka tragično preminule devojke.

Slađana je s majkom u toku dana bila u komšiluku. Majka je ostala, a ćerka krenula kući.

– Nisam je zatekla kad sam se vratila i odmah mi je bilo sumnjivo jer je uvek ostavljala cedulju s porukom gde je otišla. Nestrpljivo sam je čekala dva-tri sata, i tada mi je puklo u grudima – dodaje majka.

Slađana je u međuvremenu ispod kreveta u spavaćoj sobi pronašla očev pištolj. Stavila ga ispod jakne i krenula u polje izvan sela. Otišla je dva kilometra od kuće, sela na klupu u jednom šljiviku.

Slađanin stric Dobrivoje kaže da Slađana nije imala razloga da digne ruku na sebe.

– Kosio sam travu u dvorištu. Video sam kad je krenula. Pitala me je imam li još mnogo posla i otišla s jaknom ispod ruke. Nisam mogao da posumnjam ni na šta loše jer je bila vesela. Njene starije sestre su srećno udate, a ona je kao najmlađa bila mezimica – kaže Dobrivoje.

 

Komentara: 0


# Prćilovica mobilni telefon samoubistvo Slađana Simijonović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima