Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U stanu starice pronađeno deset kilograma marihuane

rss

30.01.2022. Politika

Posle dužeg operativnog rada, pripadnici Stanice policije u Sokobanji, koja je u sklopu Policijske uprave MUP Srbije u Zaječaru, u dvema akcijama i u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Aleksincu, uhapsili su S.Ž. (75) i M.A. (25), meštane ovog turističko banjskog mesta na jugoistoku Srbije.

Foto: arhiva

Kako je zvanično saopštila Informativna služba zaječarske PU, oboje lišenih slobode, i starica i mladić, sumnjiče se za izvršenje krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prema istom saopštenju oboje su pritvoreni do 48 časova, nakon čega će njihovo krivično gonjenje biti nastavljeno u Višem tužilaštvu u Nišu.

Policija je saopštila da je pretresom stana osumnjičene starice S.Ž. pronađeno 9,8 kilograma marihuane, upakovane u u 23 paketa. Drugi detalji nisu saopšteni, tako da se još uvek ne zna odakle ovoj vremešnoj Sokobanjčanki droga, odnosno ni gde ju je i kako nabavila, niti šta je sa marihuanom planirala. Pretpostavlja se da je marihuana bila namenjena narko tržištu u gradovima i mestima na jugu i jugoistoku naše zemlje.

Kod uhapšenog M.A. pronađen je, prema saopštenju policije, paketić sa kokainom.

Izvor


# policija marihuana Sokobanja narkotici hapšenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima