Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sedmogodišnju devojčicu ujeo pas policajca

rss

31.07.2014.

Kavkaski ovčar jednog od izlagača na izložbi pasa svih rasa, održanoj 26. jula na Brđanci u Aleksincu, lakše povredio sedmogodišnju Hanu Jovanović

Sedmogodišnju devojčicu ujeo pas policajca

Vlasnik šarplaninca koji je ujeo devojčicu, umesto da pomogne, optužio je sedmogodišnjakinju da je izazvala psa i da ju je zato napao

- Bila sam sa mamom na izložbi pasa. Vodili smo našeg mopsa na izložbu. Pošla sam da kupim vodu i prošla pored kombija za koji su bili vezani šarplaninac i još dva psa. Udaljila sam se, ali je šarplaninac skočio na mene, oborio me i ujeo za stomak. Uspela sam da se izvučem, pa su ljudi pritrčali da pomognu – priča uplašena devojčica, piše “Blic”.

Vlasnik šarplaninca je, umesto da pomogne, optužio devojčicu da je ona izazvala psa i da ju je zato napao. Otac devojčice objašnjava da na izložbi pasa nije bilo ni patrole policije ni ekipe Hitne pomoći, pa su devojčicu morali da prevezu do hirurgije aleksinačke bolnice privatnim automobilom.

- Nije mi jasna reakcija vlasnika šarplaninca. Predstavio se kao policajac iz Aleksinca. Supruga ga je pitala da li je njegov pas vakcinisan, a on se nije ni ponudio da pomogne. Posle toga smo čuli da je taj isti pas ujeo još tri deteta – kaže Milan Jovanović.

Čudno je samo, kaže Toplica Zdravković, predsednik Kinološkog društva „Milivoje Prendić“, inače, organizatora izložbe, da se galama oko toga digla tek posle nekoliko dana i uz naknadno iznošenje brojnih neistina, pišu Novosti.

- Majka devojčice tog dana bila je korektna i čak nije insistirala da se obavesti policija - kaže, za „Novosti“, Zdravković.

Inače, mala Hana je sa majkom, i to posle povređivanja, takođe učestvovala u revijalnom delu sa svoja dva ljubimca, te je čak dobila i priznanje. Tačno je i da je vlasnik kavkaskog ovčara Žarko Terzić iz Niša vezao svoje pse, ali im nije stavio korpu. Devojčica je protrčala pored njih, pas je instinktivno reagovao, skočio i naneo joj lakše povrede.

Prema Zdravkovićevim rečima, po povratku devojčice sa Hirurškog odeljenja, gde je previjena, uz veterinara, analizirana je situacija. Majka je rekla da ne namerava da podnosi tužbu i na tome se sve završilo.

Komentara: 3


# psi Sokobanja Milivoje Prendić izložba pasa Toplica Zdravković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-7)

  Aleksincanin 31.07.2014.
  Kao prvo nije šarplaninac, nego Azijat, a kao drugo ispada ista priča kao sa vukom u zološkom vrtu u Beogradu, kriv je roditelj što je poveo dete od 7 godina na izložbu pasa, ali ako je već poveo mogao je da drži dete a ne da ga pusti među pse opasnih rasa, nije ti to pudlica rođače

 • (+5) (-0)

  Daca 31.07.2014.
  A ko je taj Milicajac

 • (+2) (-1)

  PALILULAC 31.07.2014.
  Daj ime tog policajca il si to ;uo od nekog koji je to ;uo negde ...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima