Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saslušano još petoro u istrazi ubistva porodice Đokić

rss

17.11.2021. Južne vesti

Još petoro svedoka u okviru istrage koja se sprovodi povodom ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca ispitano je danas u niškom Višem javnom tužilaštvu. Prema rečima advokata Filipa Domazeta, saslušana je supruga prvookrivljenog Gorana Džonića, rođaci i prijatelji ubijenih.

Foto: arhiva

Tela Đokića pronađena su pre mesec i po dana u ataru sela Moravac kod Aleksinca, a niško Više javno tužilaštvo je za izvršenje ili učestvovanje u izvršenju ubistva osumnjičilo, osim Gorana Džonića, i njegove sinove M. Dž. i S. Dž, kao i braću K. M. i A. M. i svoj petorici je određen pritvor.

U okviru istrage danas je ispitano još petoro ljudi, a advokat Domazet kaže da se očekuju rezultati veštačenja iz Beograda i da će tada sve biti jasnije.

Očekuju se raznorazna veštačenja da pristignu iz Beograda, DNK, balistička veštačenja i tada će sve biti jasnije. Znaće se da li je Goran bio sam i da li je uopšte mogao sam sve da izvede. Balistička veštačenja su jako bitna, utvrdiće se iz kog pištolja je pucano - kaže Domazet.

Naredno saslušanje zakazano je za 25. novembar i tada će biti ispitano još svedoka.

Kako Južne vesti saznaju, poslovni prijatelj ubijenog Đokića izjavio je na današnjem saslušanju da se Đokić plašio za svoju bezbednost i da je sa sobom uvek nosio pištolj “magnum 357”.

Prema izvorima bliskim istrazi, obojica sinova Gorana Džonića, koji su takođe osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu, te noći kada je porodica ubijena bili su na poslu, a dokaza da su nešto znali ili pomagali u ubistvu za sada nema.

Izvor


# Moravac sud ubistvo porodica Đokić Goran Džonić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima