Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radnika elektrodistribucije udarila struja u Rutevcu

rss

04.12.2015. Telegraf, Južne vesti, Aleksinac.Net

Stefan Milenković (24) iz Aleksinca, radnik “Sekuritas servisa” angažovan u PD “Jugoistok”, povređen je jutros oko deset sati prilikom popravke uređaja na dalekovodu u selu Rutevac.

Radnika elektrodistribucije udarila struja u Rutevcu

Mladić je doživeo strujni udar i zadobio opekotine po ruci i nozi zbog kojih je zbrinut u aleksinačkom Zdravstvenom centru.

Kako je saopštila Slađana Mančić, pr “Jugoistoka” radnik je lakše povređen.

Radeći na dalekovodu od 10.000 volti nedaleko od Aleksinca, jednog radnika niškog “Jugoistoka” udarila je struja. U ovom preduzeću tvrde da ima samo povrede šake.

– Elektromonter Milenković je opečen prilikom popravke rastavljača na dalekovodu. U pitanju je lakša povreda jer je radnik na sebi imao zaštitnu opremu koja se sprečila veče povređivanje – rekla je Mančićeva.

Ona je objasnila da je tokom radova dalekovod bio isključen ali da je bilo potrebno izvesno vreme da se elektricitet “uzemlji”, te da je zbog toga došlo do povređivanja radnika.

Goran Vidić, direktor Zdravstvenog centra u Aleksincu potvrdio je da je radnik zadobio lakše povrede.

– On ima ulaznu opekotinu na ruci i izlaznu na nozi. Zbrinut je na odeljenju hirurgije i u stabilnom je stanju – rekao je Vidić.

Ana Milutinović, direktor za ljudske resurse “Sekuritas servisa” izrazila je žaljenje zbog ovog događa.

– Važno je da radnik nije teže povređen.Direktor naše regionalne jedinice odmah je krenuo u aleksinačku bolnicu da obiđe Milenkovića. Od njega sam dobila informaciju da će već sutra biti otpušten na kućno lečenje. Kao rukovodilac preduzeća mogu da kažem da je radnik imao zaštitnu opremu, da je njegov radni pravni status uredan, mi smo društveno odgovorna kompanija, uredno isplaćujemo zarade kao i poreze i doprinose. Protiv nas inspekcija rada nikada nije podnela ni jednu prijavu – rekla je Milutinovićeva.

Načelnica Inspekcije rada odeljenja u Nišu Milica Kitanović Ljujić saopštila je da im je ovaj događaj prijavljen te da će oni ispitati sve okolnosti ovog slučaja i postupiti u skladu sa zakonom.

Nezgoda na radu dogodila se jutros oko 10 sati u aleksinačkom selu Rutevac. Šta je uzrokovalo ovaj strujni udar zasada je nepoznanica, a kako kažu u “Jugoistoku” to tek treba da se utvrdi.

- Radnik S. M. je kod nas angažovan preko preduzeća “Securitas” i bio je na intervenciji kada se sve to desilo. Zadobio je opekotine jedne šake, a veće povrede je sprečila zaštitna oprema koju je zaposleni nosio - kažu u “Jugoistoku”.

Prema nezvaničnim informacijama, S. M. je prebačen u niški Klinički centar, a za sada iz ove zdravstvene ustanove nismo uspeli da dobijemo informacije o trenutnom zdravstvenom stanju radnika.


# struja Rutevac Elektrodistribucija Goran Vidić Stefan Milenković Slađana Mančić Ana Milutinović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima