Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Policajac iz Aleksinca krijumčario strance

rss

08.05.2013. Izvor: Novosti

Načelnik Policijske stanice u Ražnju Miodrag Todorović (45) i policajac prve klase PS Aleksinac Aleksandar Đorđević (39), dobili su otkaze zbog nesavesnog rada!

Novi načelnik niške policije Srđan Grekulović i na ovaj način je počeo da zavodi red u Policijskoj upravi, a na spisku za gubljenje posla nalaze se još neki čuvari reda.

Niš: Policajac krijumčario ljude

Prvi otkazi u Policijskoj upravi u Nišu zbog nesavesnog rada, Aleksandar Đorđević „razvozio“ Somalijce. Bez posla i načelnik Policijske stanice u Ražnju Miodrag Todorović

Policajac Aleksandar Đorđević je ostao bez posla zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

- Đorđević je aprila 2011. godine iz Makedonije u Srbiju prevezao četiri ilegalna imigranta, državljana Somalije - navodi u obrazloženju odluke disciplinske komisije. - Kada ga je zaustavila patrola, pokazao im je službenu značku, ali su mu kolege oduzele vozilo i službeni pištolj, a protiv njega je podneta krivična prijava.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je, pre nego će ostati bez posla, optužni predlog protiv Miodraga Todorovića (45), načelnika Policijske stanice u Ražnju, zbog zloupotrebe službenog položaja, dok se njegov prijatelj D. M. (35) tereti da ga je podstrekavao na ovo krivično delo.

Todorović je osumnjičen da je decembra prošle godine od Vojkana Milanovića iz Ćuprije oduzeo džip „micubiši pajero“. To je, kako se sumnja, uradio na nagovor D. M. koji je pre toga džip prodao Milanoviću za 6.000 evra, ali mu je novi vlasnik ostao dužan izvesnu sumu novca.

Todorović se tereti da se najpre depešom obratio načelniku Policijske stanice Ćuprija i zatražio da mu pomogne da pronađe džip, zbog navodnog rasvetljavanja krivičnih dela falsifikovanja dokumentacije prilikom registracije vozila.

Policajci iz Ćuprije su locirali i oduzeli vozilo od Milanovića i, na zahtev Todorovića, dovezli ga do Policijske stanice u Ražnju, gde ga je načelnik policije preuzeo. Međutim, potom je vozilo predao prijatelju M. T., a oduzeti džip nije evidentirao u policijskoj dokumentaciji.

 

Komentara: 1


# krivična prijava Aleksandar Đorđević
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    don 08.05.2013.
    Cek cek lopovi jedni! A nemate muda na crtu da stanete!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}