Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na pištolju kojim je ubijena porodica Đokić nije nađen Džonićev DNK

rss

31.10.2021. Blic

Na pištolju marke “bereta” Gorana Džonića kojim je 27. septembra ubijeno troje članova porodice Đokić – Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26), nisu pronađeni tragovi njegovog DNK, ekskluzivno saznaje “Blic”. Ali, kako saznajemo, to je dokaz koji ga još više tereti nego da je na oružju nađen njegov biološki trag.

Foto: arhiva

Pištolj kojim je počinjen zločin pronađen je u porodičnoj kući Džonićeve supruge Suzane u Aleksincu ali, kako saznaje naš list, tek nakon što je osumjičeni za teško ubistvo pristao policiji da kaže gde se nalazi oružje.

- Porodična kuća supruge Džonića koja se nalazi u Aleksincu pretresena je u sklopu istrage nestanka i ubistva Đokića, nakon hapšenja njegovog brata od tetke Džonića, ali u njoj ništa nije nađeno. Nakon što je u voćnjaku Džonićevog sina Stefana koji je u to vreme poslom bio van sela, pronađeno 43.000 evra koji su bili zakopani ispod jedne šljive, pritisnut dokazima, jer je na parama i vreći nađen njegov DNK, u jednom trenutku, Džonić je odlučio da policiji prizna gde se nalazi pištolj kojim su ubijeni Đokići. On je objasnio da je pištolj ubacio u ventilacioni otvor kuće, i da se nalazi na mestu do koga je nemoguće regularno prići, pa je izvučen jakim magnetom. Međutim, DNK analiza je pokazala da na pištolju nema Džonićeve DNK iako bi, po njegovoj odbrani morala tu da bude - kaže naš izvor.

Naime, kada je pristao da kaže gde je pištolj, Džonić je istovremeno policiji ispričao i priču da su ga braća K.M. i A.M. iz Moravca koji pripadaju kriminalnom miljeu i poznati su pod nadimkom “Jojke”, navodno primorala ucenom da im pomogne da zaustavi Đokićev auto kobne noći te da je jedan od Jojki ubio porodicu Đokić iz njegove “berete” koju su zatražili da ponese te večeri!?

- Po Đokićevim rečima, Jojka koji je ubio Đokiće mu je nakon toga dao njegov pištolj natrag i rekao mu da ga vrati “tamo odakle ga je uzeo”, pa je Džonić, po svojoj izjavi,

Navodno tako i učinio i odneo ga u kuću u Aleksincu, gde ga je ubacio u ventilacioni otvor. Međutim, budući da Džonić tvrdi da su kobne večeri navodno svi imali rukavice osim njega na pištolju je morao da ostane Džonićev DNK ali njegovog DNK na oružju nema. To znači da je pištolj je dobro očišćen pre nego što je ubačen u ventilacioni otvor odnosno da se Džonić vrlo pažljivo potrudio da sa njega ukloni sve svoje tragove, što je u suprotnosti sa njegovom odbranom. Zašto je uklanjao tragove sa pištolja ako nije kriv? - navodi naš izvor.

Sumnja se da je Džonić, u pokušaju da umanji svoju odgovornost u teškom zločinu, rekao policiji gde je pištolj kako bi uz njega provukao i odbranu da su Đokiće navodno ubili braća Jojke koji su ga primorali da pomogne da zaustavi njihov auto, a koja za sada nema nikakvo utemeljenje u dokazima.

Kako je “Blic” pisao, Đokići su nestali u noći između 26. i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli ka stanu u Aleksincu. Džonić je uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo. Otkriven je nakon što je jedan bravar iz Moravca policiji prijavio da mu je tražio pre oko mesec mesec do i po dana da mu napravi metalnu cev za koju je rekao da je deo za poljoprivrednu mašinu, a za koju se ispostavilo da je prigušivač pištolja. Nakon što su uporedili dimenzije “dela” koje je Džonić dao majstoru policija je utvrdila da se poklapaju sa kalibrom pištolja za koji se u tom trenutku sumnjalo da su ubijeni Đokići i da je u pitanju prigušivač. Nakon hapšenja Džonića u voćnjaku njegovog sina Stefana policija je pronašla oko 43.000 evra koje su otete Đokiću. Pretpostavka je da ih je Džonić tu zakopao jer je samo njegov DNK nađen na parama i vreći. Policija je 22.oktobra uhapsila braću A.M. i K.M., poznate pod nadimkom Jojke, koje je Džonić imenovao kao saučesnike. On je ispričao da su ga braća, koja su ranije bili poznati u tom kraju kao deo kriminalnog miljea, navodno ucenila i prisilila da im pomogne da zaustave auto Đokića i da je jedan od njih navodno ubio Gorana, Gordanu i Lidiju. Braća su na početku istrage bila na poligrafu i ništa ih nije povezivalo sa zločinom. Pošto su u međuvremenu otišli u inostranstvo gde žive, na poziv policije vratili su se u Srbiju kada su uhapšeni. Osim Džonićeve optužbe, prema dostupnim informacijama ništa ih ne povezuje sa zločinom, ali policija i dalje proverava sve činjenice. Sledećeg dana, 23. oktobra uhapšena su i dvojica Džonićevih sinova Stefan koji radi u Vojsci Srbije i Milan koji je vatrogasac, zbog sumnje da su saučesnici u zločinu. Džonić je nakon hapšenja doveo i svoje sinove u vezu sa ubistvom kada je na pitanje da li sposobni da počine ubistvo bez problema odgovorio “možda i jesu”. Kasnije je promenio iskaz i rekao da sinovi nemaju veze te da iza zločina stoje navodno braća Jojke. Oba Džonićeva sina imaju alibi za noć ubistva jer je jedan, koji je vojnik, bio na poslu u Kopnenoj zoni bezbednosti a drugi na radnom mestu vatrogasca, ali su uhapšeni da bi se proverilo da li imaju ikakve veze sa zločinom. I njima je kao i Džoniću i Jojkama određen je pritvor do 30 dana.

Izvor


# Moravac policija ubistvo porodica Đokić Goran Džonić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima