Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Luster osumnjičen da je pretio Bidži

rss

11.07.2013.

Bivši predsednik opštine Svilajnac Dobrivoje Budimirović bio je na meti iznuđivača novca, a četvorka, uhapšena nakon intenzivne policijske akcije, tražila 420.000 dinara

Luster osumnjičen da je pretio Bidži

Policija je intenzivnim operativnim radom na terenu lišila slobode i donela rešenje o zadržavanju do 48 sati S. S. (1963) i Z. S. (1962) iz Aleksinca, A. T. (1968) iz Svilajnca i D. J. (1955) iz Niša, penzionisanom radniku kriminalističke policije Policijske uprave u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznude u pokušaju.

Sumnja se da su oni, juče, u toku dana, u više navrata pozivali oštećenog telefonom i upućivali mu pretnje da će mu postaviti bombu ispod putničkog vozila ukoliko im ne da novac u iznosu od 420.000 dinara.

Bivši predsednik opštine Svilajnac i narodni poslanik Dobrivoje Budimirović Bidža bio je u utorak na meti iznuđivača novca, među kojima se nalazio i njegov bivši zet Aleksandar T. (45), pišu "Novosti."

Kako navodi ovaj list, Aleksandar T, koji je pre šest meseci napustio suprugu i dom Budimirovića, priveden je zajedno sa rođacima Sašom S. (50) i Zoranom S. (51) iz Aleksinca i penzionisanim radnikom kriminalističke policije PU u Nišu Dragijem J. (58), zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznude u pokušaju.

Prema saznanjima "Novosti" ova četvorka sedela u jednoj kafani u Aleksincu, a kada su već bili u "vidno pripitom stanju", odlučili su da mobilnim pozovu Dobrivoja Budimirović i zatraže novac, koji je navodno dugovao bivšem zetu.

"Više puta su ga zvali i pretili mu rečima: 'Mrtav si, ubićemo te, ispod auta ti je postavljena bomba, koju ćemo da aktiviramo ako nam ne daš 420.000 dinara'", kaže izvor lista blizak istrazi.

Posle pretećih poziva, Budimirović je obavestio policiju u Svilajncu. Bivši Budimirovićev zet i njegovi prijatelji odmah su locirani, a u međuvremenu su i sami pozivali Policijsku stanicu u Aleksincu i prijavljivali navodnog iznuđivača.

Međutim, nisu uspeli da zavaraju trag, a posle nepunih sat vremena od pretnji upućenih Budimiroviću, pripadnici niške policije su ih uhapsili baš u kafani u kojoj su se nalazili.

Komentara: 0


# predsednik opštine predsednik
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}