Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prijavio ženu na 300000 dinara plate i prevario državu za bolovanje

rss

15.09.2018. Toma Todorović, Politika

U akciji aleksinačke i niške policije u selu Bankovac, nedaleko od Aleksinca, uhapšen je A. Đ. (35), jer postoji, zvanično je saopšteno, osnovana sumnja da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i tako oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,6 miliona dinara.

Uhapšeni imao nepostojeću radnju za proizvodnju dečjih igračaka (Foto Piksabej)

Prema dosadašnjim saznanjima, uhapšeni i osumnjičeni A. Đ. izvršio je „prevaru nad prevarama”, a slobode je lišen u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Nišu pošto su potkrivene njegove malverzacije.

A. Đ. se tereti, navodi se u saopštenju MUP-a, da je od avgusta 2015. do marta 2016. godine u svojstvu odgovornog lica registrovao radnju za proizvodnju dečjih igračaka pod nazivom „Cuci-Du” sa sedištem u selu Bankovac, koja nikada nije proradila, niti je imala finansijski promet. I pored toga što radnja nije radila, A. Đ. je fiktivno kao radnicu u njoj prijavio svoju suprugu socijalnom osiguranju, odredivši joj mesečnu neto zaradu od 300.000 dinara. Na osnovu toga njegova supruga, koja je odmah posle prijave Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja otvorila bolovanje zbog privremene sprečenosti za rad, jer je bila u drugom stanju, primala je punih osam meseci nadoknadu za održavanje trudnoće.

Na osnovu toga supruga A. Đ. naplatila je od socijalnog osiguranja novčanu nadoknadu u iznosu od 1.653.140 dinara i za istu sumu oštetila budžet Srbije. Kao stalno zaposlena u radnji svog muža i s mesečnom neto platom od 300.000 dinara, od avgusta 2015. do kraja marta 2016. godine svakog meseca naplaćivala je trudničko bolovanje po 206.000 dinara.

Toma Todorović, Politika

Komentara: 1


# budžet Bankovac hapšenje
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Vulinijada 16.09.2018.
    Cuci-Du...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima