Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odložena kazna obolelom od karcinoma

rss

24.07.2006. Glas javnosti

NIŠ - Opštinski sud u Aleksincu uvažio je molbu Saše Gojkovića iz sela Subotinac da mu zatvorska kazna na koju je osuđen krajem prošle godine, bude odložena do završetka lečenja od raka. Aleksinački sud je najpre odbio Gojkovićevu molbu, što je potvrdio i Okružni sud u Nišu, ali je nakon pisanja Glasa o ovom slučaju sudska odluka izmenjena.

"Zahvalan sam sudu što je pokazao razumevanje za moju bolest i odložio mi kaznu, ali i novinarima koji su ukazali na moj problem", kaže Gojković za Glas. Zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave koju je počinio kao sekretar fudbalskog kluba i predsednik Mesne zajednice "Subotinac", Gojković je krajem prošle godine osuđen na kaznu od deset meseci zatvora. Međutim, nakon izricanja kazne oboleo je od raka zbog čega je morao da se podvrgne hemoterapiji, koja je po mišljenju lekarskog konzilijuma trebalo da potraje do oktobra. Gojkoviću je u međuvremenu stigao poziv da se na izdržavanje kazne javi 1. juna u zatvor u Leskovcu. On se najpre obratio Opštinskom sudu u Aleksincu, koji odbio njegovu molbu, a zatim i Okružnom sudu u Nišu koji je postupio na isti način. U obrazloženju rešenja o odbijanju molbe, sud navodi da se iz priložene medicinske dokumentacije ne vidi od kakve bolesti Gojković boluje, mada je u mišljenju lekarskog konzilijuma navedeno da je u pitanju rak kože zbog čega je neophodna hemoterapija.

Nakon Gojkovićevog obraćanja medijima, Opštinski sud u Aleksincu usvojio je njegovu žalbu i kaznu mu odložio do oktobra, kada se i okončava njegovo lečenje. Ovoga puta sud navodi da se iz priložene dokumentacije nesumnjivo zaključuje da je isti operisan od malignog melanoma kože zbog čega je pod hemoterapijom. U međuvremenu Gojković je Vrhovnom sudu podneo zahtev za ublažavanje zatvorske kazne, s obzirom na to da je nakon izvršenja krivičnog dela teško oboleo.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima