Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nije znao da stanuje sa ubicom

rss

05.03.2007. D. Kocić (Sina)

Nije znao da stanuje sa ubicom
NIŠ - Svedočenjem Ljubiše Stankovića iz Aleksinca juče je pred Okružnim sudom nastavljeno suđenje u odsustvu slovenačkom državljaninu Silvu Plutu i Aleksinčaninu Srđanu Živkoviću, optuženim za više krivičnih dela uključujući i monstruozno ubistvo Jasmine Đošić (25). Plut se nalazi u slovenačkom zatvoru, gde izdržava kaznu zbog ubistva Ljubice Ulčar iz Ljubljane, dok je Živković u bekstvu.

Stanković, koji je skoro godinu dana izdavao stan Silvu Plutu, a godinama bio bliski prijatelj Srđana Živkovića, rekao je da nije znao da se ova dvojica bave kriminalom. "Silva Pluta sam prvi put video marta 2004, kada ga je kod mene doveo Srđan Živković da bi on kod mene stanovao. Plut je kod mene boravio skoro godinu dana, dok Živkovića više nisam video.

On mi je tada rekao da Pluta ostavlja u Aleksincu, a on se vraća u Sloveniju kako bi prodao neku imovinu i ovde kupio kuću i imanje. Tada mi je obećao da će mi vratiti 43.000 maraka, koliko mi je dugovao. Međutim, od tada se nije pojavljivao, verovatno zbog neplaćenog duga, rekao je Stanković. On je naglasio da nije ni slutio da Plut i Živković pljačkaju po Aleksincu.

"Znao sam da je Plut bio u zatvoru, ali ga nikada nisam pitao zbog čega. Nije se bavio nikakvim poslom, pa mi je bilo čudno kako to da ima para. Plut je doduše govorio da mu novac daje brat, koji je u Sloveniji imao auto-servis", rekao je svedok.

Stanković je rekao da je Pluta prijavio policiji marta 2.005. godine jer je primetio da je ovaj u njegovom dvorištu zakopao pušku. "Kada je policija došla, Plut je nestao. U svom stanu zatekao sam pismo, u kojem je on naveo da me je cenio kao oca te da pozdravim svog psa, koga je toliko voleo da je spavao s njim. U pismu je naveo da se više nikada nećemo videti", rekao je ovaj svedok.

Tokom jučerašnjeg dela suđenja prezentovan je i nalaz veštaka-balističara, koji su potvrdili da su čaure nađene na mestu sa kojeg je pucano na Aleksinčanina Dejana Lazića, ispaljene iz puške koju je zakopao Plut. Međutim, sudija Zoran Krstić je predložio da veštaci svoj nalaz obrazlože usmeno, zbog čega je suđenje odloženo za 29. mart.

Stanković je rekao da nije imao razloga da sumnja u Pluta jer ga je viđao da u kafani sedi sa policajcima. On je naglasio da je dan nakon ubistva Jasmine Đošić video svog stanara, ali da se on potpuno normalno ponašao, te da ga ništa nije navelo na sumnju da je nekoliko sati ranije devojku svirepo zaklao.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima