Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac dobija moderan Centar za socijalni rad

rss

20.01.2017. Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da će Aleksinac dobiti novi Centar za socijalni rad. Istakao je da je namera Ministarstva da obnovi sve ustanove socijalne zaštite.

Aleksinac dobija moderan Centar za socijalni rad

Gotovo tri decenije nije se ulagalo u takve ustanove, konstatovao je Aleksandar Vulin prilikom obilaska Ustanove za decu i mlade "Hristina Makšić" u Aleksincu, a u kojem je lokalni Centar za socijalni rad organizovao smeštaj i podelio pakete socijalno urgoženim korisnicima.

Vulin je podsetio da je poslednji Centar za socijalni rad izgrađen u Obrenovcu nakon poplava, i to je bio prvi posle 28 godina.

"Previše je 28 godina. Naši korisnici zaslužuju da imaju objekte na najvišem nivou, a zaposleni u sistemu socijalne zaštite da rade u zdravim, uslovnim, modernim prostorijama. Država može to da uradi", istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da je politika vlade i premijera Aleksandra Vučića da se sve što se zaradi i uštedi uloži tamo gde je najpotrebije, gde je građanima važno.

Navodeći da će Aleksinac dobiti novi Centar za socijalni rad, Vulin je rekao da poštuje to što taj Centar pruža usluge kao da je reč o razvijenoj opštini.

Kako je naveo, ove godine će otpočeti radovi, a očekuje se da Centar bude završen do kraja ove ili u prvoj polovini naredne godine.

Komentara: 5


# Centar za socijalni rad Aleksandar Vulin Aleksandra Vučić
@VulinAleksandar @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+37) (-3)

  OLIVER HARDI 20.01.2017.
  DAKLE,KOJI OD VULINA JE BIO U AL,KAD IH IMA 5???

 • (+21) (-2)

  milan 20.01.2017.
  NADAMO SE DA CE PASTI VLADA ZA DVA MESECA TAKO DA GOSPODIN JULIN NEMA STA OVDE DA TRAZI

 • (+16) (-2)

  Toma pacov 21.01.2017.
  Obicno se obecavaju nova radna mesta ili otvaranje novih fabrika. Samo, izgleda da su ovde biraci tolko hipnotisani, da mozes da im obecas i novi centar za socijalni rad. Divna simbolika, za jos lepsu buducnost!

 • (+6) (-9)

  Swaner 21.01.2017.
  Milane, kako da padne vlada za 2 meseca????? Republicki izbori nisu raspisani a najvljeni predsednicki ne mogu da smene vladu. Saberi se malo.

 • (+13) (-1)

  Modreni Centar sa socijalni rad????? 23.01.2017.
  A za sta novi? Jel' za bolje uslove ispijanja kafica? Pa oni bre nista ne rade, samo trce iz kancelarije u kancelariju i vode rekla-kazala. Kome su oni pomogli? Prosi se po ulic. ocevi tuku decu, muzevi zene, sve zna, samo socijalni radnici'nisu' upuceni. E sad da se ide na zabave, opija i po planinama(ko zna sta se tamo radi) to je vec ok, za to su ono bas bas obavesteni. O (ne) ljubaznost. necu ni da govorim, ponasaju se ko da je tamo sve njihovo...I sta li Vulin obecava, jel to skuplja i on poencice za Tomislava:P?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima