Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dveri srpske

rss

21.09.2007. Dveri srpske

Dveri srpske
DRUG „TIHI“ ZABRANjUJE „DVERI SRPSKE“

sa: http://www.dverisrpske.com/

Ministarstvo kulture protiv nataliteta u Srbiji

Koncert Muzikom za život u Narodnom pozorištu u Beogradu, predviđen za subotu 15. septembra 2007. godine u 20,oo časova – ZABRANjEN JE.

Ovo je rečenica koju je organizatoru koncerta iz Omladinske sekcije Grane Kulture i Umetnosti UGS „Nezavisnost“ preneo menadžer Narodnog pozorišta u Beogradu. Razlog otkazivanja koncerta i promocije video-spotova Pokreta za život je bio taj što su suorganizatori koncerta „Dveri srpske“. Menadžer se pozvao na intervenciju iz Ministarstva kulture Srbije. Navodno je ministar u ovom Ministarstvu, g. Voja Brajović, posle konferencije za štampu na kojoj su ga novinari prozivali zbog „saradnje“ sa „Dverima srpskim“, vidno uznemiren pozvao upravnika Narodnog pozorišta i naložio mu da koncert otkaže i pojavljivanje „Dveri srpskih“ u Narodnom pozorištu zabrani!!! Predhodno je iz istih razloga i sa istom porukom intervenisala i gospođa Gorica Mojović.

Tužno i ozbiljno u celom slučaju je što su sredstva za medijsku kampanju Pokreta za život (čiji su koordinator „Dveri srpske“) odobrena iz prethodnog saziva Ministarstva kulture Srbije kao deo borbe protiv bele kuge u našem narodu. Prethodni saziv Ministarstva kulture je razumeo da je ceo projekat osmišljen kao deo afirmativne kampanje za promociju svetinje života, rađanja, porodičnih i roditeljskih vrednosti. Video-spotovi Pokreta za život nemaju nikakvu političku dimenziju, već na moderan i pozitivan način promovišu lepotu deteta u prenatalnom periodu.
Ovakvim postupkom sadašnji ministar Brajović i njegovi saradnici su onemogućili da ovi spotovi i njihovo prikazivanje u Narodnom pozorištu označe početak medijske kampanje protiv opadanja nataliteta u Srbiji. A u ovom trenutku sve političke stranke i sve institucije Srbije zvanično zastupaju borbu za povećanje nataliteta u našem narodu. Postavlja se kao ključno pitanje da li je moguće i poželjno da se strateški projekti jednog ministarstva menjaju zavisno od promene stranačkog sastava u istom?
Da li ovakav odnos zvaničnika Ministarstva kulture Srbije i institucija kulture na nivou grada Beograda znači da će spotovi Pokreta za život biti cenzurisani i zabranjeni i na elektronskim medijima koji tek treba da počnu njihovo prikazivanje, samo zato što iza njih stoje „Dveri srpske“? Nadamo se da stranačka i ideološka isključivost u Srbiji nije uzela toliko maha.
Želeći da proverimo da li je stvarno deo zvaničnika u državnim institucijama podlegao komunističkom maniru zabrana drukčijeg mišljenja (pa i kada je to mišljenje društveno korisno), pozivamo sve novinare i druge poslenike javne reči da sutra veče budu sa nama pred Narodnim pozorištem u Beogradu u 20,oo časova.

Tada ćemo proveriti da li je u Srbiji ponovo došlo vreme zabrana.


Beograd,
U noći zabrane, 15. septembra 2007.
Informativna služba Srpskog sabora Dveri


POČUJ GLAS SVOG RODA!

Saopštenje za javnost Srpskog sabora Dveri

SADA ZNAMO

Povodom otkazivanja koncerta Muzikom za život koji je trebalo da bude održan u Narodnom pozorištu u Beogradu, večeras, 15.septembra 2007. godine, u 20,00 časova, u organizaciji Dveri Srpskih, sada znamo da je u pitanju ZABRANA.

Ministarstvo kulture Srbije je na svom sajtu(www.kultura.sr.gov.yu) danas postavilo saopštenje u kome podržava zabranu ovog koncerta.

Ovakvim postupkom Ministarstva, ministra Brajovića i njegovih saradnika, postaje jasno da su u Srbiji ponovo došla vremena režimskih zabrana. Možda bi gospodin Ministar mogao ponovo da obuče uniformu kako bi nam bilo sasvim jasno kom ideološkom profilu pripada.
Kako SADA ZNAMO ko nam vodi Ministarstvo kulture Srbije, to obaveštavamo našu javnost i ljude koji podržavaju Dveri Srpske da neme potrebe da se dolaskom pred zatvorena vrata Narodnog pozorišta u Beogradu večeras uveravamo da je ova ustanova oteta od srpskog naroda i zabranjena za pravoslavne Srbe.



Beograd,
15. septembra 2007.
Informativna služba Srpskog sabora Dveri


# Dveri pozorište
@SPDveri @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima