Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

ŽFK Morava Žitkovac

rss

06.03.2016.

Sportska redakcija Aleksinac neta sa zadovoljsvom predstavlja ŽFK „MORAVA“ - Žitkovac

ŽFK Morava Žitkovac

Juna 2014. počinje sa radom zenski fudbalski klub Morava iz Žitkovca. U dosadašnjem postojanju, kroz klub je prošlo više od 40 fudbalerki raznog usrasta od 8 do 16 godine.

Sa zadovoljstvom se može reći da ŽFK Morava već drugu sezonu zaredom igra u Razvojnoj ligi Srbije region – Jug (istok). Prva sezona daleko uspešnija za Žitkovcanke, zauzeta treća pozicija pored Jagodine, Napredka iz Kruševca, Levca - Rekovca…

ŽFK Morava se, takođe, može ponositi radom, jer je u prvoj godini postojanja bilo 6 devojčica iz našeg kluba koje su pozvane u prvom krugu selekcija regiona Istočne Srbije.

U svojoj prvoj godini postojanja i rada kluba, uprava sa trenerima uspela je da iz selekcije izvuče nekoliko vrlo kvalitetnih igračica, od kojih je na žalost jedna morala, nadamo se na kratko, napustiti trevnati teren zbog povrede kolena.

Tri fudbalerke od šest, koliko ih je selektirano, nastavilo je karijeru u ŽFK Jagodini, koja takođe ima selekciju u Razvojnoj ligi Srbije, od toga, njih dve nastupa u seniorskoj ekipi Jagodinki koje igraju Prvu žensku ligu Srbije.

Klub je u toku leta prošle, 2015. godine bio u nedoumici i problemu, da li da nastavi takmičenje u Razvojnoj ligi Srbije zbog nedostatka dece, ali se ipak desilo najbolje i devojcice, uz pomoć uprave i svih trenera, nastavljaju takmičenje u ligi.

Ne možemo se pohvaliti pozicijom na tabeli, ali se možemo pohvaliti radom, zalaganjem, željom i voljom zato što ekipa ŽFK Morave igra sa strartnih 5 igračica, od 11 koje su po 3, pa čak i 4 godina mlađe od ostalih ekipa u ligi.

Tako da, Andrea Jović (2004), Jana Milosavljević (2004), Kristina Jovanović (2003), Ema Mitić (2004), Sara Ristić (2003), Teodora Anđelković (2006), igraju protiv daleko snažnijih devojčica, koje su rođene između 2000. i 2002. godine.

Devojčice su veoma uporne, borbene i ostavljaju svu svoju snagu na terenu.

Počinje prolećni deo sezone (20. mart, gostovanje ozbiljnoj ekipi ŽFK Krstarica iz Prokuplja). Nastavlja se liga, kao i rad sa decom u istom ritmu koji pokazuje da se radom, zalaganjem i voljom veoma brzo napreduje.

Inače, Razvojna liga Jug (istok) ima 13 ekipa, gostuje se po celom Istočnom regionu Srbije, od Majdanpeka preko Rekovca (Levac), Jagodine, Kruševca (Napredak), Niša (Radnički, Mašinac), Kuršumlije, do Pirota (Jedinstvo), Knjaževac…

 

OBAVEŠTENjE

Obaveštavaju se sve devojčice koje su zainteresovane za usvajanje novih fudbalskih veština i znanja, koje su željne druženja, a rođene su između 2001. i 2005. godine i mlađe da ŽFK Morava Žitkovac u svakom trenutku prima nove članove. Treninzi se obavljaju na stadionu FK Morave u Žitkovcu, svakog radnog dana, osim ponedeljka (ili ako nam vreme ne dozvoljava) od 15.30 do 17.00.

ČLANARINA SE NE PLAĆA, KAO I GOSTOVANjA (UKLjUČUJUĆI I OBROK KADA SE GOSTUJE DALEKO)
VAŠE JE SAMO DA RADITE I NAPREDUJETE, OSTALO JE NAŠA BRIGA
ŽFK MORAVA ŽITKOVAC!
Kontakt telefon za informacije 065/54-75-195, 065/846-09-09,
trener Dušan Vasić (zvati posle 17:00)


# fudbal Žitkovac Aleksinac.Net Saša Marković Gidra Dušan Vasić ŽFK Morava Andrea Jović Jana Milosavljević Kristina Jovanović Ema Mitić Sara Ristić Teodora Anđelković
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima