Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravković učestvovao na Prvenstvu Srbije u dvorani

rss

22.02.2016.

U nedelju 21.2.2016. u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za seniore/ke u novoj dvorani.

Zdravković učestvovao na Prvenstvu Srbije u dvorani

Po prvi put u istoriji Srpske atletike održano je seniorsko Prvenstvo Srbije u dvorani. Nova dvorana se nalazi na teritoriji vojne akademije u Beogradu, izrađena je po najnovijim standardima.

Takmičar našeg kluba Nenad Zdravković je učestvovao na ovom takmičenju koje je okupilo blizu 300 najboljih atletičara iz cele Srbije u različitim disciplinama.

Nenad je učestvovao u disciplini 400 m koju je pretrčao za 52 sekundi i 7 stotih, osvojio je drugo mesto u svojoj grupi, a u konačnom plasmanu je zauzeo odlično 15. mesto, u veoma jakoj konkurenciji najboljih trkača na 400 m.

"Ovim takmičenjem je naš klub krenuo u novu takmičarsku sezonu za koju se nadamo da će biti uspešna kao i prošla godina. Ostali takmičari se pripremaju i u narednom periodu se očekuje i njihov nastup na nekom od takmičenja." kažu iz kluba.

Trener Predrag Kostić je zadovoljan nastupom svog takmičara i očekuje od njega bolje rezultate na takmičenjima koja će se održavati na otvorenom.

Nenad je prvi put nastupao na nekom dvoranskom takmičenju. Dvoransko trčanje je dosta specifičnije u odnosu na trčanje napolju. Krug u dvorani je 200 m, sa oštrim krivinama i potrebno je dosta da se vežba u takvim uslovim kako bi se ostvarili dobri rezultati.

"Mi nismo imali priliku da vežbamo u takvim uslovima, pa je samim tim ovaj rezultat odličan. U narednom periodu nastava se sa treninzima i pripremama za naredna takmičenja koja nas očekuju." kaže trener Kostić.


# atletika Beograd Napredak AK Predrag Kostić Nenad Zdravković prvenstvo Srbije
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima