Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rekord Marka Nikolića na 3000 m

rss

13.10.2014. AK Napredak

Na trci u Užicu 12.10.2014 povodom 70 godina od oslobođenja grada održana je atletska trka "Trofej Užica 2014" .

Rekord Marka Nikolića na 3000 m

Naš klub je predstavljao junior Marko Nikolić. Trčalo se na stazi dugoj 3000 m na stadionu u Užicu, trka je održana na poluvremenu fudbalske utakmice Sloboda-Petrovac na Mlavi. Marko je trčao u konkurenciji najboljih seniora i juniora u zemlji, osvojio je 13. mesto sa novim ličnim rekordom na 3000 m - trčao je tačno 9 minuta.

Ovo je odličan rezultat za Marka, koji je ostvaren iz punog treninga i u sklopu priprema za glavno takmičenje koje je 1.11.2014 u Leskovcu.

Marka očekuje još jedna provera na Krosu RTS-a u Kruševcu predstojećeg vikenda.

Trener Predrag Kostić je zadovoljan trenutnom formom svog takmičara i očekuje da u narednim trkama bude to na višem nivou.

Ovo što je Marko istrčao u Užicu je fantastičan rezultat,kako bih vam to predstavio na što bolji način,to bi izledao ovako.

Veliki broj ljudi dolazi da trči u Aleksincu na stadionu FK "Napredak" , trče po nekoliko krugova (5, 10, 20, 30),  za određeno vreme. Distanca od 3000 m koju je Marko trčao na trci je približno 9 punih krugova na stadionu, Marko je to pretčao za 9 minuta, što je izuzetno brzo. Svako može da proba bar jedan krug na stadionu za 1 minut i da vidi o kakvoj se brzini radi, a tek može da se zamisli o povezivanju više krugova.


# atletika Napredak AK Predrag Kostić Marko Nikolić Petrovac na Mlavi
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima