Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PSD Brđanka: Kopaonik

rss

21.01.2016. Nataša Stanković

Planinari PSD "Brđanka" su, u nedelju 17.1.2016. godine, u skladu sa svojim godišnjim planom aktivnosti izveli promotivnu akciju uspona na obronke Kopaonika.

PSD Brđanka: Kopaonik

U akciji je učestvovalo 45 planinara PSD "Brđanka" i 10 planinara PK "Ozren" iz Sokobanje. Naša dva prijateljska društva organizuju već duže vreme zajedničke akcije i tako učvršćuju saradnju, koja postoji između dva društva.

Na akciji su učestvovali planinari svih uzrasta, što je doprinelo kvalitetu akcije. Naročito smo ponosi na činjenicu da je u akciji učestvovao veliki boj dece i omladine srednješkolskog uzrasta. Neki od tih omladinaca su višegodišnji prekaljeni planinari, sa većim brojem težih ispenjanih vrhova.

U toku akcije planinari su po teškim vremenskim uslovima prešli oko 9, 5 km sa visinskom razlikom od oko 400 m. Akcija se završila u Brzeću. Obišli smo grad i učešće na akciji upotpunili zimskim sportovima i igrama na snegu. Za svakog je bilo po nešto. Stariji su šetali, a mlađi se sankali i grudvali.

Svi su uživali u bajkovitim zimskim pejzažima i predivnim četinarskim šumama pod snegom. Planinari su bili zadovolji zbog prijatno provedenog i ispunjenog dana.

Komentara: 0


# planinari Brđanka PSD Kopaonik
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima