Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ovog leta se održava turnir u nožnom tenisu u Aleksincu

rss

05.07.2019.

Na terenima TAŠ u Aleksincu prvi put će se održati turnir "Aleksinac open" i to u retko viđenom takmičarskom sportu - nožnom tenisu. Prijave su otvorene do 19. jula, kažu u Klubu malog fudbala Aleksinac, pošto takmičenje kreće dan kasnije.

Ovog leta se održava turnir u nožnom tenisu u Aleksincu

Zainteresovani se mogu prijaviti na njihovoj Fejsbuk stranici, dobiti detaljnije informacije o sistemu takmičenja, ali i pravilima ovog sporta.

On je zapravo kombinacija fudbala, tenisa i odbojke. Ekipa broji tri člana, dok je četvrti zamena. Od fudbala je “pozajmljena” lopta, ali se koriste lopte veličine 3, 4 ili 5, zatim i zabrana igranja rukom, pa su u opticaju igranje nogom, glavom, grudima i kolenom.

Neka od preuzetih odbojkaških pravila su da ekipa sme 3 puta udariti loptu pre nego što protivnik igra i da igrač servira sve dok ta ekipa beleži poene.

Što se tiče teniskih pravila, treba da se servira dijagonalno i lopta mora da udari o zemlju pre nego što je protivnički igrač šutne.

Autentične su dimenzije terena jer se igra na terenu dužine 12 metara i širine 8 metara. Igra se u dva ili tri dobijena seta, a za njegovo osvajanje potrebno je 11 poena, što podseća na pravila u stonom-tenisu. Na turniru u Aleksincu samo mečevi za prvo i treće mesto igraće se do 21 poena u setu, na tri dobijena seta.

I način servisa je nešto što se ne viđa inače na drugim sportskim borilištima, pošto onaj koji servira mora iz ruke ispustiti loptu na nogu i tako je poslati na protivničku stranu terena.

Rok sa prijave za "Aleksinac open" je do 19. jula u 19 sati, a na osnovu broja prijavljenih ekipa, kažu u KMF Aleksinac, odrediće se i sistem takmičenja.

Kotizacija je 3.000 dinara po ekipi, a od broja prijavljenih ekipa zavisi i iznos nagrada za 1, 2. i 3. mesto.

Izvor: Južne vesti

Kako izgleda nožni tenis pogledajte u video klipu ispod.

video...

Komentara: 0


# KMF Aleksinac Južne vesti
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima