Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neosvojiva tešička fudbalska trvrđava

rss

04.01.2018.

Fudbalski klub "Jastrebac" iz Tešice u jesenjem delu sezone nema nijedan poraz na domaćem terenu.

Stoje (s leva na desno): Milenković, Milovanović, Stanković, Bogosavljević, Cenić, Filipović, Stefanović, Nestorović(trener)  čuče: Stevanović. Dinčić, Popović, Mladenović, Stojadinović i Vrbić

Na jednom od najboljih terena u Opštinskoj ligi, nijedan gostujući klub nije uspeo da trijumfuje. U delu sezone koji je sada iza nas u Tešicu su dolazile ekpie poput Napretka 2012 koji je 2. na tabeli i koji se bori za direktan plasman u viši rang, ali nisu uspeli da odnesu sva tri boda. Rezultat je bio 0:0.

U odnosu na prošlu sezonu koju je Jastrebac završio kao osmoplasirana ekipa, ove godine je očigledno da tako neće biti.

Pre tačno godinu dana u klub je stiglo veliko pojačanje na mestu golmana, Stojadinović Dimitrije pojačao je redove odbrane.

Na početku ove sezone redove Jastrepca pojačala su da mlada igrača Đukić Stefan i Popović Damjan kao i dva već iskusna igrača Mladenović Predrag i Milenković Uroš.

Ambicije kluba na početku sezone, dovođenjem pojačanja, bile su plasman u Nišavsku okružnu ligu. S obzirom na to da Jastrebac zauzima četvrtu poziciju na tabeli vrlo je moguće da im se to ostvari preko baraža, ukoliko ga bude bilo.

Najviše golova u ligaškom delu na domaćem terenu Jastrebac je postigao protiv fudbalskog kluba "Pobeda 1976", rezultat je bio 8:0, dok su u gostima najveću pobedu odneli u Gredetinu, 1:7.

U kup utakmici najviše golova postigli su takođe na domaćem terenu protiv fudbalskog kluba "OFK Draževac", rezultat je bio 9:0.

Najveći poraz Jastrebac je pretrpeo u Trnjanu protiv ekipe Borca, rezultat je bio 2:0.

Najviše golova za Jastrebac postigli su Stanković Aleksandar, Đukić Stefan i Vrbić Boban.

Ne možemo, a da ne pohvalimo odbranu, tu je kapiten Uroš Milovanović, koji je pružao svoj maksimum na svakoj utakmici i predvodio ekipu. Uz njega su još bili i Nikola Cenić i Dušan Bogosavljević. Njih trojica zajedno sa golmanom Stojadinovićem zaslužni su za samo 10 primljenih golova.

Na sredini terena isticali su se Dinčić Andrija i Đukić Stefan koji su svojim napadačima ostavljali lopte "na tacnu" za pogodak.

Mladi igrač Stanković Nemanja ne igra od početka sezone zbog povrede kolena, veliki peh za ovog momka.

Sve čestitke upravi kluba na čelu sa predsednikom Zoranom Maričićem.


# Tešica Draževac Gredetin Jastrebac FK Tešica Dimitrije Stojadinović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima