Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak u penal završnici savladao Dinamik

rss

11.03.2021. Južne vesti

Nakon skoro dve nedelje pauze košarkaši Napretka iz Aleksinca opet su se našli na parketu i u svojoj hali zabeležili važnu pobedu u borbi za opstanak, pošto su u zaostaloj utakmici 23. kola Košarkaške lige Srbije savladali Dinamik rezultatom 79:75. Junak pobede bio je američki košarkaš Karter, koji je zabeležio 30 poena.

Foto: arhiva

Kao što se i očekivallo u "Hali sportova" u Aleksincu viđena je velika borba i neizvesna završnica. Prvo poluvreme bilo je potpuno izjednačeno, najveća prednost koju je jedna ekipa stekla bila je 5 poena. Nisu blistale ekipe u prvom delu, a viđen je veliki broj promašaja i izgubljenih lopti, pa su na pauzu otišli sa rezultatom 33:33.

Uspeli su domaći na početku treće četvrtine da dođu do devet poena prednosti (45:36). Taj rezultatski plus uspeli su da održavaju sve do sredine poslednje deonice kada Beograđani pogađaju tri trojke, prave seriju od 11:0 i prelaze u vođstvo (66:65). Ipak, imali su Aleksinčani spreman odgovor u vidu raspoloženog Kartera koji je preuzeo odgovornost i pomogao svom timu da u finiš utakmice uđe sa blagom prednošću.

Meč je ušao u penal završnicu gde ruke domaćih sa linije slobodnih bacanja nisu zadrhtale, pa je ekipa Dušana Jelića pod njegovim vođstvom upisala drugu pobedu kod kuće, ali i važan trijumf pred nastavak sezone i u borbi za opstanak.

"Meč viner" bio je Amerikanac Karter koji je koš Dinamika pogađao 30 puta, ali i uspeo da uhvati 8 lopti. Na drugoj strani najefikasniji je bio Đordević sa 18 poena, dok je 14 pridodao Tomašević.

Ovo je Aleksinčanima bio deveti trijumf u sezoni, koliko imaju i OKK Beograd, Sloga i Kolubara, ali ova tri tima za razliku od Napretka imaju jedan poraz manje uz meč zaostatka.

Upravo će u nedelju 14. marta Napredak u 26. kolu gostovati ekipi OKK Beograda.

Izvor


# košarka Napredak KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima