Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak pobedio, Pirot i Jastreb izgubili

rss

06.11.2016. Tekst Dušan Stevanović

U petom kolu Druge košarkaške lige Napredak iz Aleksinca pobedio je, na domaćem terenu, Jagodinu iz Jagodine sa 19 poena razlike 101:82 (45:42).

Napredak pobedio, Pirot i Jastreb izgubili

Gosti su samo u drugoj četvrtini pružili otpor, dobivši sa 18:22.

Ovog puta, igrači Napretka ozbiljnije su shvatili protivnika i kontrolisali rezultat tokom čitavog meča.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Krivokapić iz Jagodine sa 30 poena. Koš manje postigao je Šikman iz Napretka, ali računajući korisnost imao je čak 41 indeks. Odličnu partiju u ekipi Napretka pružio je i novajlija Danilović sa 27 poena, kapiten Miladinović postigao je 18, dok je Raičević postigaao 10 poena. Treba pohvaliti i igru vremešnog Trailovića koji se bacao po terenu kao mladić, a pritom postigao 8 poena.

Utakmici je prisustvovalo oko 700 gledalaca, što pokazuje da se broj posetioca, iz kolo u kolo povećava.

Ekipa Pirota iz Pirota ponovo je napravila iznenađenje. Ovog puta izgubila je, na svom terenu, Od Zlatibora iz Čajetine sa 77:80 (45:39). Gosti su napravili preokret u drugom poluvremenu koje su dobili sa 9 poena razlike. Posle 5. kola, 4 ekipe dele prvo mesto, među kojima je iz jugoistočne Srbije samo Napredak iz Aleksinca. Ostale ekipe su iz Beograda i Vojvodine.

U prvoj regioalnoj ligi Istok, Jastreb iz Aleksinca izgubio je na svom terenu, od Juniora iz Niša sa 19 koševa razlike 73 91 (41:48) i sada zauzima jedno od poslednja 3 mesta sa skorom od 1 pobede i 4 poraza.


# košarka Jastreb KK Napredak KK Pirot KK Jagodina KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima