Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KLS: Napredak ispao iz lige

rss

14.04.2021. Južne vesti

Iako je pre samo nekoliko nedelja bilo teško izvodljivo da ekipa iz Aleksinca ispadne iz lige, spletom neočekivanih rezultata u poslednjih nekoliko kola iz Košarkaške lige Srbije definitivno ispadaju oba tima sa juga, pošto je već bilo jasno da će i košarkaši Pirota ispasti iz lige. Napredak je sinoć u direktom okršaju za opstanak poražen od ekipe Dunava rezultatom 92:90.

Foto: arhiva

Najavljivali su ekipe iz Aleksinca i Pirota da se u poslednjih nekoliko kola dešavaju čudni rezultati, gde ekipe sa samog dna tabele dobijaju svoje utakmice, a nadali su se i da će neko od nadležnih reagovati. Ipak, to nije bio slučaj, pa se došlo do toga da poslednje kolo odlučuje o putnicima u niži rang.

Napretku je pobeda garantovala ostanak u društvu najboljih, ali su oni sinoć poraženi na gostovanju od ekipe Dunava u direktnoj borbi za opstanak, koja je na kraju pripala timu iz Starih Banovaca rezultatom 92:90. Pobedu je ostvario i valjevački Metalac, pa su ove tri ekipe imale učinak od 11 pobeda i 19 poraza, ali Napredak u trouglu ovih ekipa ima najlošiji skor i sledeće sezone će se takmičiti u Drugoj ligi.

Još pre poslednjeg kola, šansu da se i naredne godine takmiče u KLS-u su izgubili košarkaši Pirota. Njima je u 30. kolu u hali "Kej" gostovala ekipa Slobode iz Užica koja je u utakmici bez rezultatskog značaja ubedljivo slavila rezultatom 93:73. Piroćanci su na taj način svoju premijernu sezonu završili sa skorom od 9 pobeda i 21 porazom.

Ono što je košarkaše koje je sa klupe predvodi Filip Socek koštalo ovakvog skora su pre svega veliki broj poraza koji su zabeleženi u dramatičnim završnicama. Naravno, veliki hendikep bila je i prazna hala "Kej", jer se čitava sezona odigrala bez prisustva publike usled pandemije virusa korona.

Ono što jedino može da raduje ljubitelje košarke sa juga da će ovaj deo Srbije imati bar jednog predstavnika, jer je ekipa Zdravlja iz Leskovca obezbedila povratak u KLS posle 13 godina.

Izvor


# košarka Napredak KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima