Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Džudo: Lazar Stanković prvak centralne Srbije

rss

18.11.2015.

Takmičari džudo kluba "Aleksinac" su, na IV izbornom prvenstvu Centralne Srbije za poletarce održanom 15.11. u hali Čair u Nišu, osvojili 4 medalje.

Džudo: Lazar Stanković prvak centralne Srbije

Naš takmičar Lazar Stanković je osvojio pehar za najboljeg poletarce u kategoriji do - 28 kg. i time potvrdio prvo mesto u centralnoj Srbiji. 

Ovo je takmičenje najvećeg ranga za poletarce. Pehar je za malo izmakao Anđeli Nikolić, koja je zauzela drugo mesto.

Treća mesta su osvojile Lea Mitić i Dora Vasić, koje su i sledeće godine poletarke, tako da se od njih najviše tek očekuje.

Istog dana je odrzan i V Međunarodni turnir "NAISSUS", a takmičari džudo kluba "Aleksinac" su osvojili 3 medalje.

U jakoj konkurenciji mlađih i starijih pionira, gde su pored domaćih takmičara učestvovali i takmičari iz Bugarske, dobre rezultate su ostvarili Marko Dimitrijević (treće mesto), Zoran Trajković (treće mesto), Filip Stanojev (treće mesto).

"Zadovoljna sam rezultatima koji smo postigli u ovoj godini. Imamo u ovoj godini osvojenih 88 medalja, a naravno kruna napornog rada i truda je osvajanje pehara za poletarca u 2015 Lazara Stankovića. Ovim velikim rezultatom smo pokazali da se džudo zaista širi na prostorima Aleksinca i da važimo za ozbiljan klub koji će donositi još puno medalja iz ovog olimpijskog sporta." izjavila je Bojana Stanković, trener kluba.

 

Komentara: 0


# Niš džudo Bojana Stanković borilački sportovi Lazar Stanković džudo klub Aleksinac Lea Mitić Dora Vasić Filip Stanojev
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima