Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Didi najbolji golman prestižnog turnira u Paraćinu

rss

07.06.2021. Aleksinac.net

Mladi Aleksinački sportista Dimitije Marković je na prestižnom turniru za golmane "GO A1 Keeper" osvojio prvo mesto i osvetlao je obraz našeg grada. Turnir je održan u subotu 5. juna u Paraćinu, u organizaciji škole fudbala "Vuk Paraćin".

Didi najbolji golman prestižnog turnira u Paraćinu

U žestokoj konkurenciji, iako najmlađi, u svojoj kategoriji 2008/2009. godište, Dimitrije, popularni "Didi", osvojio je prvo mesto u generalnom plasmanu.

Ovo golmansko takmičenje se sastoji u golmanskom duelu koje traje 3 minuta, bez pauze za odmor i samim tim predstavlja vrlo zahtevnu disciplinu.

Sam teren je podeljen na pola, a u igri se nalazi više lopti. Cilj je nadmudriti protivnika i dati mu gol bilo rukom ili nogom. U isto vreme jednako je važno odbraniti sopstvenu mrežu od protivničkih udarca, prikupiti bodove i dobiti trku sa vremenom.

Dimitrije "Didi" Marković je inače učenik petog razreda OŠ "Ljupče Nikolić" i u svojoj kolekciji poseduje veliki broj medalja i trofeja osvojenih kroz ligaška i turnirska takmičenja širom Srbije.

Svoje prve golmanske korake počeo je u školi fudbala "Vukovi" iz Aleksinca, a nakon četvorogodišnjeg perioda, pre dve godine  preselio se u čuvenu školu fudbala "Filip Filipović" iz Niša.

Po rečima njegovih trenera pored svih golmanskih vrlina, "Didi" poseduje i stahovit šut levom nogom koji mu i donosi prevagu na ovakvim golmanskim nadmetanjima.


# fudbal
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima