Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akcija „Sport u škole“

rss

16.02.2014. sajt opštinske uprave

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta i naš proslavljeni rukometaš, Predrag Peruničić, bio je u poseti Aleksincu.

Akcija „Sport u škole“

Razlog njegovog dolaska je projekat „Sport u škole“, koji finansira Ministarstvo, a koji Savez za školski sport Srbije sprovodi u preko 40 gradova širom Srbije.

Peruničić se najpre sastao sa presednikom opštine Aleksinac, Nenadom Stankovićem, a zatim je u aleksinačkoj Hali sportova uručio rekvizite za vežbanje mališana u vrednosti od oko 50 000 dinara.

Peruničić je tom prilikom istakao da je školski sport, njegova popularizacija, vraćanje u škole i dostupnost svakom detetu jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta. On je dodao da je program „Sport u škole“ besplatan, što mu daje još veći značaj, jer finansijski ne opterećuje roditelje, a deci od najranijih školskih dana pruža priliku da kroz igru uče o fer-pleju, sportskom duhu i toleranciji.

Projektom je predviđeno da se svi zainteresovani učenici uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole, pod nadzorom profesora fizičkog vaspitanja, na vannastavnim aktivnostima upoznaju sa osnovama atletike, gimnastike, sportskim igrama i borilačkim veštinama, a naročito oni mališani koje se ne bave sportom aktivno i koji nisu uključeni u sportske klubove. Osnovni cilj programa biće razvijanje koordinacije, pokretljivosti, preciznosti i izdržljivosti kod dece, a svako dete će na početku i na kraju godine biti testirano, kako bi se proverile njegove fizičke sposobnosti i efekti rada.

 


# predsednik opštine Predrag Peruničić škole Nenad Stanković Savez za školski sport
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima