Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za vikend nova akcija suzbijanja komaraca

rss

12.08.2021. Opština Aleksinac

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će se u subotu 14. avgusta i nedelju 15. avgusta 2021. godine izvoditi akcija suzbijanja larvi i odrasle forme komaraca na teritoriji opštine Aleksinac.

Foto: arhiva

Suzbijanje larvi komaraca u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima toka reke Moravice vršiće se direktnim apliciranjem larvicidnog preparata u vodene površine koje su staništa larvi komaraca i ne predstavlja nikakvu opasnost za pčele.

Suzbijanje odrasle forme komaraca vršiće se u dnevnim časovima na dostupnim površinama pod trskom, drvenastom i drugom visokom vegetacijom na obalama opisanih vodenih površina na kojim se prethodno vrši tretman larvi, a subotu 14. avgusta vršiće se u večernjim časovima u parku Brđanka i neformalnom izletištu Jaz u Aleksincu, pojedinim ulicama sa drvoredima u Aleksincu i na Al. Rudniku i dostupnim površinama uz reku Moravicu u naseljima Vakup i Kraljevo.

Suzbijanje odrasle forme komarca vrši se prskanjem motornim leđnim pumpama, ULV uređajima sa vozila i termalnim zamagljivanjem i predstavlja opasnost za pčele, pa je potrebno da građani koji žive u neposrednoj blizini površina gde se izvodi tretman, a u koje osim napred navedenih spada i žitkovačka bara, bare u Srezovcu i Gornjem Ljubešu, bare i priobalni pojas J. Morave u Bobovištu i slične površine koje su u blizini naselja, spreče kretanje pčela za vreme vršenja akcije.

Ukoliko zbog nepovoljne vremenske situacije bude potrebno odlaganje ili prekidanje akcija građani će biti blagovremeno obavešteni.


# Aleksinac opština komarci
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima