Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za vikend akcija suzbijanja krpelja i komaraca

rss

24.08.2023. redakcija Aleksinac net

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će se od subote 26. avgusta do nedelje 27. avgusta 2023. godine izvoditi akcije suzbijanja krpelja na frekventnim zelenim površinama i suzbijanje larvi i odrasle forme komaraca na teritoriji opštine Aleksinac.

Za vikend akcija suzbijanja krpelja i komaraca

Akcije će izvoditi zajedno preduzeća  DE MUS doo Surčin i SINITRA DDD doo Valjevo.

Suzbijanje krpelja vršiće se u subotu 26. avgusta u prepodnevnim časovima, uređajima sa zemlje u parku Brđanka i drugim manjim zelenim površinama u Aleksincu, Starom i Novom groblju i neformalnim izletištima u okolini, parkovima na Al. Rudniku i u Žitkovcu, na uređenom delu obale Bovanskog jezera i na memorijalnim mestima, odnosno u istom obimu i na istim površinama kao prethodnih godina.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice mole se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama i ne izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Suzbijanje larvi i odrasle forme komaraca vršiće se u subotu 26. avgusta u naseljima: Bovan, Subotinac, Aleksinački Bujmir, Katun, Draževac, Veliki Drenovac, Grejač, Bankovac, Tešica, Moravski Bujmir, Lužane i Nozrina. U nedelju, 27. avgusta akcija će biti izvedena u naseljima: Bobovište, Ćićina, Rutevac, Vukašinovac, Deligrad, Jasenje, Vitkovac, Donji Ljubeš, Srezovac, Gornji Ljubeš, Korman, Trnjane i Donji Adrovac.

Suzbijanje larvi komaraca u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima toka reke Moravice vršiće se direktnim apliciranjem larvicidnog preparata u vodene površine koje su staništa larvi komaraca i ne predstavlja opasnost za pčele. Suzbijanje odrasle forme komaraca vršiće u dnevnim časovima na dostupnim površinama pod trskom, drvenastom i drugom visokom vegetacijom u večernjim časovima, u vremenu od 18 do 22 časa. Suzbijanje odrasle forme komarca vršiće se sa vozila ULV uređajima i termalnim zamagljivanjem i predstavlja opasnost za pčele, pa je potrebno sprečiti njihovo kretanje za vreme vršenja akcije.

Ukoliko zbog nepovoljne vremenske situacije bude potrebno odlaganje ili prekidanje akcija građani će biti blagovremeno obavešteni.

Detaljnije informacije o lokacijama i toku akcije zainteresovani mogu dobiti od Vladimira Nikodijevića, rukovodioca akcije ispred Opštinske uprave opštine Aleksinac na telefon 060 2182244..

Komentara: 0


# suzbijanje komaraca
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima