Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U utorak, u sedam, formiranje građanske inicijative

rss

13.03.2017.

Grupa građana opštine Aleksinac odlučila je da u utorak u 19 časova zakaže formiranje građanske inicijative, čiji će cilj biti aktivno rešavanje pitanja azilanata u Aleksincu.

U utorak, u sedam, formiranje građanske inicijative

"Naša inicijativa je nestranačka, nepolitička i usmerena na zajednički cilj - raspisivanje opštinskog referenduma kako bi građani opštine Aleksinac odlučili i javno rekli šta misle o otvaranju prihvatnog centra za azilante na teritoriji Aleksinačke kasarne" navode iz organizacionog odbora.

Takođe, pozivaju sve stanovnike opštine Aleksinac da u utorak od 19 časova prisustvuju inicijativnoj skupštini udruženja koja će biti održana u sali nekadašnjeg komiteta, zgrada ispod SUP-a.

"Ovom problemu pristupamo zajednički, bez želje da se pitanje azilanata pretvori u političku priču. Naš cilj je da ukažemo na ozbiljne probleme koje dolazak 450 azilanata može da izazove, kako one bezbedonosne probleme, tako i zdravstvene, pa i ekonomske" navode pokretači formiranja Građanske inicijative.

Komentara: 12


# inicijativa azilanti migranti referendum
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+11) (-18)

  MIKI 13.03.2017.
  Poštovani građani,ukoliko ne budem prisustvovao sastanku želeo bih ovim putem da Vam, pružim podršku povodom borbe za dolazak azilanata u naš grad.Ja smatram da dolazak azilanata može samo da pogorša ionako lošu bezbednosnu situaciju u Aleksincu, a ništa dobro nam neće doneti, samo nove probleme. Ionako nam uništavaju klupe u parkovima, ljuljaške i klackalice i to ne azilanti već narkomani, protiv kojih policija ne preduzima ništa, već se svake godine iznova postavljaju i to po nekoliko puta godišnje, i opet isto,a šta bi bilo ako bi došli azilanti?, kako bi deca sama mogla da idu u školu iz palilule sa brđanke, radnice u Grameru i deca koja putuju i dolaze na Autobusku u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Ja sam za to da ukoliko opštinska vlast prihvati azilante i pored narodnog protivljenja, da se udružimo mi kao građani i da uz pomoć policije azilante smestimo u zgradi Opštine, i u kućama predsednika i drugih rukovodilaca.

 • (+18) (-14)

  Zavera, zabluda 14.03.2017.
  Gradjanska inicijativa koju, sasvim slucajno, predvode lideri opozicionih stranaka u lokalnoj skupstini. Nije nego! :) Mislite da nikom ne pada na pamet da se ova prica (za koju niko ne zna je li istinita) koristi kako bi se dikreditovala vlast i smanjio broj glasova koje ce AV da dobije u nasoj opstini?

 • (+3) (-12)

  Zavero i zabludo 14.03.2017.
  Pre bih rekla BOTU SNS-a ne znas sta pises!!!!!!
  TI kao i TEBI slicni,na celu sa TATOM u svemu vidite zaveru!!!!!
  JEDNOSTAVNO ZELIMO DA SE SUPROTSTAV.'NECIJOJ'IDEJI DA SE 450 MIGR.SMESTE U NAS GRAD.HOCEMO MIRNO DA SPAVAMO
  AKO TO NE MOZES DA RAZUMES,ZAO MI JE...I NE BRINI,SENDVIC SI,OVIM GLUPIM KOMENTAR.VEC ZARADIO...PRIJATNO

 • (+18) (-11)

  Miroslav 14.03.2017.
  Molim gradjane Aleksinca da ne nasedaju na dezinformacije, jer ni jedan drzavni organ ne stoji iza ove informacije. Vest se plasira planski pred predsednicke izbore, kako bi se smanjio broj biraca koji ce podrzati kandidata SNS-a Aleksandra Vucica.

 • (+14) (-7)

  Stojanovic Dragan 14.03.2017.
  Lako je shvatiti da ovakve "vesti" dolaze iz pera demokrata, dess-ovaca i ostalih ljubitelja opozicije. Kasarna je u Aleksincu bila i ostace namenjena samo vojnicima. Aleksincani nece nasesti na vase provokacije.

 • (+15) (-9)

  Ceca 14.03.2017.
  Obicna novinarska "patka" ( zuta patka), kako bi se diskreditovao Vucic, jer niko tu vest nije potvrdio. Kada ce vec zutaci shvatiti da su deo politicke istorije... (I to onaj ruzni )

 • (+12) (-5)

  Nemanja 14.03.2017.
  Nije tacno da ce doci, jer njima nije cilj Aleksinac. Izbeglica ce mozda biti u Subotici, deo u prolazu u Beogradu - zbog cega bi dolazili u Aleksinac, kada im je zilj zapad, Nemacka...
  Bolje javno vi iz urednistva kazite da podrzavate nekog opozicionog kandidata nego sto ovako zelite da manipulisete narodom.

 • (+15) (-8)

  Coka 14.03.2017.
  Zuta propaganda - mislite li da vas vise neko slusa?!
  Kasarna je tu gde jeste, ima svoju namenu, nece u njoj biti migranata.112

 • (+12) (-5)

  Miroslava 14.03.2017.
  Dosadno je da pisete vise o tome da ce nam dodju ovde ovi, oni.Pisali ste i do sada, pa od toga nebese nista.Napisite nesto sto je istina manite vise da nas lazete!

 • (+14) (-7)

  ZORAN 14.03.2017.
  STVARNO STE VISE DOSADNI SA TO,PISITE O TOME STA SE RADI U ALEKSINAC,NEMOJTE VISE DA NAS PALITE SA NEKE GLUPOSTI!

 • (+16) (-7)

  Misko 14.03.2017.
  Prodjose bre milioni kroz ovu nasu drzavu ja ne vido nijednog.A ovi samo pisu pisu pa gde su bre vise nemo ne lazete.Necu ve vise ni ja citam!

 • (+1) (-4)

  Emili 14.03.2017.
  opaaaa botovi, reko tata ako ne budete aktivni da nema sendvic pa vi odma prionuli na tastaturu hahahahahahahahahaha

  dobro je, zaradili ste sendvic za danas ;)


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}