Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radno-edukativni sastanak Crvenog krsta Srbije u Lipovcu

rss

24.08.2010. Izvor: aleksinac.org

Radno-edukativni sastanak Crvenog krsta Srbije u Lipovcu

U organizaciji Crvenog krsta Srbije, 25. i 26. avgusta, u Ustanovi za odmor i rekreaciju “Lipovac” u Lipovcu, biće održan radno-edukativni sastanak predstavnika Crvenog krsta i lokalnih samouprava iz gradova širom naše zemlje.

Dvodnevni sastanak u Lipovcu biće posvećen analizi rada na programima ublažavanja i otklanjanja posledica poplava koje su pogodile Srbiju u proteklih šest meseci, a između ostalog, biće reči i o novom Zakonu o vanrednim situacijama RS, kojim se uređuje i obezbe|uje bezbednost građana za slučaj vanrednog stanja i uspostavlja jedinstveni integrisani sistem zaštite i spasavanja u Srbiji.

Ovom radno-edukativnom sastanku prisustvovaće predstavnici Crvenog krsta i lokalnih samouprava iz sledećih gradova Srbije: Bele Palanke, Doljevca, Kruševca, Leskovca, Loznice, Ljiga, Novog Pazara, Obrenovca, Požege, Priboja, Prokuplja, Smedereva, Trgovišta, Uba, Vlasotinca, Vranja, Zaječara i Aleksinca.

Da podsetimo, Crveni krst Srbije odeljenje za delovanje u nesreći, marta meseca ove godine, uputilo je dodatnu pomoć opštini Aleksinac u vidu paketa higijene, bebi paketa, pumpi za dezinfekciju, itd., dok su mobilni tehnički tim Crvenog krsta Srbije i Crveni krst Aleksinac na osnovu odluke Opštinskog štaba za odbranu od poplava postavili 7 rezervoara kapaciteta od po 1000 litara za pijaću vodu u naselju Vitkovac.

Komentara: 0


# Crveni krst
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima