Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poljoprivredna škola uskoro dobija internat

rss

10.03.2014. D. Ostojić

Poljoprivredna škola iz Aleksinca bi uskoro trebalo da dobije internat.

Poljoprivredna škola uskoro dobija internat

Internat Mladost iz Aleksinca bi trebalo da se pripoji Poljoprivrednoj školi Šumatovac.

Prenosimo komentar jednog od predstavnika škole:

"Inicijativa je potekla od nas, izglasana je podrška tom predlogu,tako da sad treba obaviti ostale administrativno pravne procedure. Mnoge poljoprivredne škole u Srbiji u svom sastavu imaju internat, te ovo ne bi bilo ništa novo.

Drugo, pripajanjem ove dve organizacije Poljoprivredna škola bi u potpunosti rešila pitanje viška radnika, jer bi mnogi profesori koji sada imaju manjak časova postali vaspitači i time bi primali punu platu."

 

Komentara: 14


# Šumatovac Poljoprivredna škola Šumatovac škole internat
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Boban 10.03.2014.
  Manjak dece je problem škole, a nezainteresovanost dece je posledica "kvalitetnog" kadra koji će opet negde da se uglavi. Pitanje je koliko Aleksinac gubi ukidanjem jedne Republičke ustanove (stapanjem), a ko kroz plate dobija.....

 • (+0) (-0)

  Sluga pokorni 10.03.2014.
  Politika je čudo.....Da li GOSPODARI NAŠIH SUDBINA imaju pravo i na naše živote ili samo na naša radna mesta?Strašno.....Jedino je važno udomiti svoje partijske drugove bez obzira na cenu i moguće žrtve.Bitna je cifra i broj a najmanje su važni ljudi.Samo da meni bude dobro.''SVOM SNAGOM ZA NOVA RADNA MESTA''

 • (+0) (-0)

  Samovlašće 10.03.2014.
  Ko ste to "VI" koji su doneli odluku, da li ste pitali radnike doma da li žele da tako bude. I nemojte da pričata nešto što ne znateSamo jedna poljoprivrena škola im dom i to u Svilajncu. Nego ste osetili da dom ima pare pa da ih podelite. Kad ste dali 30000 evra za plato mogli ste da završite školu na vojničkom putu. Radikali ostaju radikali ma kako se zvali.

 • (+0) (-0)

  sonja 10.03.2014.
  Ako i nema dece za internat,'nahvatace' se...negde. Vazno da ce biti nova radna mesta...zato,pozurite,ko da vise,ko donese vise glas...Ehhh...da li ovaj narod bas u sve veruje??

 • (+0) (-0)

  Demokratija 10.03.2014.
  Demokratija u pravom svetlu.Biće onako kako ja rešim i nikako drugačije.Kome se ne sviđa, može da čeka neko bolje vreme, pod uslovom da mu ne prođe život.

 • (+0) (-0)

  Pitam se, pitam 10.03.2014.
  POLJOPRIVREDNA ŠKOLA REŠAVA SVOJE PITANJE.ŠTA DOBIJA DOM?DA LI SE VIŠAK RADNIKA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE MOŽE REŠITI NA NEKI DRUGI NAČIN A NE UKIDANJEM JEDNE REPUBLIČKE USTANOVE.LJUDI, ZAPITAJTE SE KUDA NAS SVE OVO VODI.MOŽDA ĆETE SLEDEĆI NA METI BITI BAŠ ''VI''.

 • (+0) (-0)

  OTIMAČINA NA DELU 10.03.2014.
  Naslov treba da glasi "Poljoprivredna škola otima internat". Kad napravi sama internat onda dobija a koliko je direktor sposoban da jedan ojekat ne može da okreči 10 godina a kamoli da napravi nešto onda daj da otmem, lakše je pa da se "ULEBIM".Žalosno je ako je direktor toliko sposoban da mu se odelenj gase onda treba da mu se ugasi i škola.

 • (+0) (-0)

  pametnica 10.03.2014.
  U pravu je ovaj sto kaze da su namirisali da dom ima pare. Ko ih je terao da zaposljavaju toliki broj profesora, pa da sad ne znaju sta ce sa njima? Hoce da ih gurnu na mesto vaspitaca, a da li ti 'posteni' i 'fini' profesori realno mogu da rade sa decom kao vaspitaci? Sredite prvo svoju 'instituciju', a ne da uvlacite i upropascavate druge!

 • (+0) (-0)

  Dušebrižnici 10.03.2014.
  Poslednja dva i po meseca Dom je prepušten sam sebi obzirom da je dotadašnji direktor svojom voljom otišao u penziju a naša ''odgovorna vlast'' nije uspela da nađe adekvatnu zamenu.Nije ni čudo što su se našli ''dušebrižnici'' da se igraju njegovom sudbinom a ustvari vide samo svoj interes.

 • (+0) (-0)

  Teofil 10.03.2014.
  Upravni odbor doma učenika "Mladost" danas je na sednici pod rednim brojem 2. doneo ODLUKU o pripajanju fabrike Gramer!!! Ma nema veze što su oni Nemci samo da imaju koristi. Kada može Poljoprivredna škola može i internat da pripoji koga hoće. Nisu ni oni Mutavi. Kakve veze ima ko je pravno ili nepravno lice. Bolju priču bi smislio samo Nušić, mislim Branisalav se zvaše. Ko pa pita radnike tog preduzeća šta oni hoće- TAKO MORA...

 • (+0) (-0)

  živeti slobodno 11.03.2014.
  Tvorci ove genijalne ideje su trenutno nedodirljivi i mogu da, donoseći političke odluke, kreiraju naše živote.Ali svanuće i njima 5. oktobar.Biće i oni jednom igračke u nečijim rukama.

 • (+0) (-0)

  Režih da se ženim 11.03.2014.
  Reših da se ženim.S KUMA sam se dogovorija, sad da pitam UJKU da mi bidne stari svat i poso sam završija.A mladu, kuj gu pa nju pituje kad je siroče bez tatka i majku, važno da ima kuću i dobar miraz.

 • (+0) (-0)

  Neša i njegov Kum 11.03.2014.
  Slavko Veličković napravi čovek 8 učionica bez projekta - ma reče mu kum SLOBODNO - mi vladamo. Pitaj batu da ti postavi laminat kuj će ti đavo tender. Ako ne uspe ovo sa internat onda u te učionice otvaramo pekaru, radiće profesori te struke, mesiće leb i pecivo - ma kakva Zora i Milenkovići MI SMO NAJAČI.Deca ne moraju ni da se upisuju u odeljenja ..... imam dobru ideju ma da pripojimo mi i ZORU i to svih 16 prodavnica. Za dva meseca je sve gotovo, garant, žimi KUMČE.

 • (+0) (-0)

  Vlast 11.03.2014.
  Poljoprivredna škola je od 90 dozvoljenih mesta upisalo valjda samo 54 učenika što sve govori samo po sebi o radu i ažurnosti celog tima u školi. Nisu mrdnuli da privu đake kao npr. Tehnička škola ili Al Gimnazija kojoj je odobreno i bi-ligvističko odeljenje ovih dana. Dom svake godine vraća ministarstvu oko 3-4 miliona dinara a taj novac bode oči kao i radna mesta koja pojedini direktori prodaju od 5000-7000 evra. Što bi iko prihvatio da pripoji ovu školu sa ovom ustanovom kada su njoj oko 35% učenika iz te škole, 55% iz Tehničke i 10% iz Gimnazije. Sps ne može da postavi svog direktora 3 meseca, sns bi htela da stavi šapu na sve ovo a ti ljudi koje poznajem bi samo da rade svoj posao i zarade svoju platu bez previše politike.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima