Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

konkurs DLS za decu bez roditeljskog staranja

rss

27.05.2009.

Otvoren prvi konkurs Državne lutrije Srbije za decu bez roditeljskog staranja

Beograd, 14.05.2009. - Državna lutrija Srbije (DLS) u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative raspisala je konkurs za dodelu donacija u okviru programa Dobrota. Cilj DLS-a je da kroz podršku projektima iz oblasti društveno odgovornog poslovanja utiče na poboljšanje kvaliteta života građana Srbije. Program Dobrota je pokrenut sa idejom da se putem različitih konkursa finansiranjem projekata pomogne socijalno najugroženijim grupama.

Prvi konkurs u okviru programa daje akcenat na poboljšanje kvaliteta života dece i mladih smeštenih u domovima za decu bez roditeljskog staranja kroz pokretanje kreativnih i inovativnih aktivnosti za decu i mlade i podsticanje njihovog aktivnog učešća u različitim oblastima društvenog života u gradovima i opštinama u Srbiji. Kao posebno ranjiva grupa, ova deca ostaju na margini društva, zapostavljena kad je u pitanju osnovna briga ali i društvena inkluzija, a vrlo često i odbačena od strane društva u kome žive. Projekti podržani ovim programom treba da doprinesu pripremi dece i mladih bez roditeljskog staranja da se kvalitetnije pripreme za samostalni život i unaprede svoje sposobnosti i talente kroz različite aktivnosti.

Rok za prijavljivanje za donacije u iznosu do 300.000 dinara koje obezbeđuje DLS traje do 4.juna. Na konkurs se mogu prijaviti sve registrovane neprofitne organizacije koje deluju u onim zajednicama u kojima postoji dom za decu bez roditeljskog staranja, van Beograda, Niša i Novog Sada, uz obavezno partnerstvo sa odgovarajućim domom.

Detaljnije informacije kao i formular za prijavljivanje dostupni su na vebsajtu DLS-e www.lutrija.rs i BCIF-a www.bcif.org. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Tanji Bjelanović, menadžerki za komunikacije i razvoj BCIF-a, na telefon: 063/86 82 840.

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima