Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

XVI Dani "Gordane Brajović" u Aleksincu

rss

18.04.2013. D. Stojanović, Novosti

U Aleksincu će u petak biti održana 16. manifestacija Dani dečje poezije i stvaralaštva "Gordana Brajović"

XVI Dani

Aleksinac će u petak oplemeniti deca i pesnici, okupljeni oko 16. manifestacije Dani dečje poezije i stvaralaštva "Gordana Brajović", koja se tradicionalno održava pod medijskim pokroviteljstvom "Večernjih novosti". Svečana akademija u Domu kulture zakazana za 12 sati, počeće prikazivanjem filma o pesnikinji i novinarki - "Gordana će uvek držati nebo iznad nas", posle čega će predsednik opštine Nenad Stanković otvoriti festival. Učenica niške gimnazije "Bora Stanković" Natalija Kocić pročitaće pesmu festivala "Moj narod hrišćanski".

U nastavku programa, predstaviće se pisci koji su bili u najužem izboru za najbolju knjigu namenjenu deci i omladini objavljenu prošle godine. Ovogodišnji laureat nagrade koju dodeljuje Kompanija "Novosti" je Nišlijka Violeta Jović za pesničku zbirku "Svitac u očima" u izdanju kuće "Svici".

Biće predstavljen i Zbornik nagrađenih učeničkih radova, a priznanja će biti uručena mališanima i mladima od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole, koji su radove poslali na ovogodišnji konkurs Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu. U centru grada na Moravici biće priređen maskenbal, a organizator se pobrinuo da najbolje kreacije budu nagrađene prigodnim poklonima.

Za najbolju knjigu namenjenu deci i omladini, ove godine je konkurisalo 51 delo, dok je od dece stvaralaca stiglo više od 2.000 radova iz Srbije, Crne Gore,Republike Srpske...

 

Komentara: 0


# predsednik opštine Gordana Brajović Nenad Stanković
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}