Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspeh amaterskog pozorišta u Lebanu

rss

21.05.2012. Autor Danilo Kocić Izvor Južne vesti

Amaterska društva iz Surdulice i Aleksinca ravnopravno su podelili prvu i drugu nagradu na regionalnom takmičenju pozorišnih družina juga Srbije, dok je treće mesto pripalo KUD iz Lebana.

Uspeh amaterskog pozorišta u Lebanu

Surduličani su izveli predstavu “Koštana”, Aleksinčani “Život u tesnim cipelama”, a Lebančani komad “Draga Jelena Sergejevna” .

Na ovogodišnjoj 28. Međuokružnoj smotri amaterskog stvaralaštva učestvovali su umetnici iz Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkgo i Pčinjskog okruga, a najbolje amaterske družine biće učesnci Republičke smotre amaterskog stvaralaštva u Kuli.

Nagrada za najboljeg glumca dodeljena je Miodragu Markoviću iz Surdulice, a među glumicama prvo mesto pripalo je Ivani Stanković, takođe iz Surdulice.

Mirjana Đorđević je najbolji scenograf predstave Koštana, a Dragan Stanković je najbolji reditelj istoimenog komada.

U kategoriji dečijih predstava prvo mesto pripalo je komadu "Vučkova avantura" u izvođenju glumaca iz Surdulice, druge je osvojio "Školski san" u izvođenju amatera iz Vranja, a treće "Bubica" iz Bujanovca.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Nikoli Markoviću, za ulogu vuka, u predstavi "Vučkova avantura" u izvođenju amatera iz Surdulice. U istoimenoj predstavi za ulogu zeca, prva nagrada za žensku ulogu dodeljena je Mileni Pešić.

Nagradu za najbolji pedagoški rad dobio je Ljubiša Čolović iz Bujanovca, a nagrada za najbolju režiju dečje predstave pripala je Igoru Tasiću za "Vučkovu avanturu" amatera iz Surdulice.



#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima